#sjekkdeg-kampanjen:

- At 34 000 flere kvinner har tatt celleprøver, viser viktigheten av å fortsette kampanjearbeidet

Kreftforeningen ber om at politikerne fortsetter å engasjere seg.

HEDRET: Kort tid før sin død mottok Thea Steen Kreftforeningens hederspris på bakgrunn av sin åpenhet og engasjement for kreftsaken. Her er hun avbildet sammen med Kreftforeningens generalsekretær Anne Lise Ryel. Foto: Kreftforeningen
HEDRET: Kort tid før sin død mottok Thea Steen Kreftforeningens hederspris på bakgrunn av sin åpenhet og engasjement for kreftsaken. Her er hun avbildet sammen med Kreftforeningens generalsekretær Anne Lise Ryel. Foto: Kreftforeningen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Thea Steen skal ha mye av æren for at det for første gang på 20 år er en markant økning i både oppmøte og dekningsgrad i den yngste aldersgruppa 25-29 år. Thea var #sjekkdeg-kampanjens stemme og hjerte. Hun mistet dessverre livet, men hun reddet mange andres, sier Kreftforeningens generalsekretær Anne Lise Ryel til Dagbladet.

Mandag er det ett år siden Thea Steen døde av livmorhalskreft, 26 år gammel. Den tidligere Dagbladet-journalisten fikk kreftdiagnosen våren 2015, og var svært åpen om sitt sykdomsløp på bloggen sin.

Bare et halvt år etter at Steen ble diagnostisert, bestemte hun seg høsten 2015 for å gjøre en forskjell. Hun engasjerte seg stort for å øke bevisstheten rundt sykdommen, og startet kampanjen #sjekkdeg sammen med venninne og kollega Sofia Storhaug.

- 1400 alvorlige celleforandringer

Kampanjen var et samarbeid med kreftforeningen og magasinet Det Nye. Målet med arbeidet var å fortelle jenter og kvinner hvor viktig det er å sjekke celleforandringer.

- #sjekkdeg-kampanjen har reddet liv og gitt kvinner gode framtidsmuligheter. Etter flere år hvor stadig færre unge møtte opp til celleprøve, er trenden definitivt snudd, forklarer Ryel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer