Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Atle Brynestad lar sønnen være sjef

Andreas Brynestad (31) sjef i nytt eiendomsselskap.

GIR SØNNEN LEDERROLLE: Andreas Brynestad (t. v.) har fått en ny lederjobb for sin far. Her er han sammen med faren, daværende Smart Club-eier Atle Brynestad før åpningen av Smart Club-varehuset på Slependen i 2006. Til høyre nærmiljøkontakt Cecilie Gude. Foto: Karl Braanaas/Asker og Bærums budstikke
GIR SØNNEN LEDERROLLE: Andreas Brynestad (t. v.) har fått en ny lederjobb for sin far. Her er han sammen med faren, daværende Smart Club-eier Atle Brynestad før åpningen av Smart Club-varehuset på Slependen i 2006. Til høyre nærmiljøkontakt Cecilie Gude. Foto: Karl Braanaas/Asker og Bærums budstikke Vis mer

Som daglig leder i 3N Eiendom as får Andreas Brynestad en ny sjanse til å vise sitt forretningstalent i farens selskaper. Denne gangen får han hånd om et nystiftet eiendomsselskap med en kapital på beskjedne ti millioner kroner, 3N Eiendom.

Det er ikke første gang Atle Brynestad gir sønnen ansvarsfulle oppgaver.

Gledet seg Da Andreas Brynestad i 2006 fikk jobben som varehussjef i Smart Club på Slependen var skrytelista mer imponerende enn nå: En ferskvaredisk på over 100 meter, parkeringsplass for 750 biler og 100 sykler, 31 kassaapparater, 250 nyansatte og et bygg til «noen hundre millioner» ifølge Asker og Bærums budstikke.

- Jeg gleder meg utrolig, sa Andreas Brynestad til avisa sommeren 2006. 
I artikkelen gikk det også fram at Brynestad junior har utdannelse fra BI, og også har studert i USA og Kina.

Raknet To år etter at Andreas Brynestad ble varehussjef for faren, solgte Atle Brynestad Smart Club-kjeden.

I april 2009 begynte Brynestads forretningsimperium for alvor å rakne, og hovedselskapet CG Holding ble tvunget til gjeldsforhandlinger. Et år senere gikk CG Holding konkurs.

Hva Andreas Brynestad føler når han nå har tatt på seg en ny lederrolle, er ikke godt å si. Dagbladet har ikke fått kontakt med ham om saken.

«Vi pleier ikke å gå ut med det vi måtte ha av planer. Hvilket fokus det eventuelt får i årene fremover vil bli omtalt i fremtidige årsberetninger», skriver Atle Brynestad i en epost til Dagbladet.

Reddet unna I følge stiftelsespapirene i 3N Eiendom, fra februar i år, eies alle aksjene av Atle Brynestads hovedselskap 3 Norske as.

Dette selskapet inneholder verdier Atle Brynestad fikk reddet unna da CG Holding fikk problemer.  Porsgrunds Porselænsfabrik, Christiania Glasmagasin, Hadeland Glassverk og cruiseselskapet SeaDream Yachts er de viktigste eiendelene.

Med seg i styret til 3N Eiendom har Atle Brynestad skuespillerkona Linn Sem Stokke, som er varamedlem.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media