Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Barack Obama:

Åtte år og to millioner bilder senere. Derfor er dette Obama-fotografens favorittøyeblikk

- Jeg tenkte, og håpet på, at presidenten ville være en far og leke med døtrene i snøen.

SNØAKTIVITET: Obama leker med døtrene Sacha (til venstre) og Malia i februar 2010. Bildet er en favoritt hos Obama-fotografen.  Foto: Pete Souza / The White House / NTB Scanpix
SNØAKTIVITET: Obama leker med døtrene Sacha (til venstre) og Malia i februar 2010. Bildet er en favoritt hos Obama-fotografen.  Foto: Pete Souza / The White House / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet:) Han har fotografert utallige bilder av mannen som onsdag gjorde sin aller siste pressekonferanse som USAs 44. president.

Om bord på presidentens fly, Air Force One. På det ovale kontor. I møter med verdens mektigste ledere. Og sammen med en gutt som sovnet under en middag i Det hvite hus.

Pete Souza antar at han har tatt over to millioner bilder i løpet av sine åtte år som Obama-familiens personlige fotograf. Nå avslører han sitt favorittøyeblikk fra de åtte årene som har gått.

FOLKEKJÆR: USAs avtroppende førstedame Michelle Obama har bydd på sin humoristiske sans under sine åtte år i Det hvite hus. Video: CNN, CNN, CBS, NBC, The White House, LET'S MOVE, Glamour Magazine Vis mer

Det røper han i et nytt innlegg på bildetjenesten Instagram.

Leker med barna

Fotografen har fulgt verdens mektigste mann rundt i hele verden. Fra krigsherjede områder i Midsøsten til overrekkelsen av Nobels fredspris i Oslo. Men hans aller viktigste minne finner sted i presidentens egen hage.

Bildene som fotografen har lagt ut viser Barack Obama i snølek sammen med døtrene Sacha (15) og Malia (18). På et bilde står han med snø opp til livet, mens barna hans ler. På et annet ses konturene av Det hvite hus i bakgrunnen.

- Folk spør meg alltid om mitt favorittbilde av presidenten, men jeg klarer ikke å velge ett. Dermed forteller jeg om min favorittdag, begynner fotografen under et av bildene han har lagt ut på Instagram.

PAPPAS ENGLER: Barack Obama og døtrene lager engler i snøen. Foto: Pete Souza / The White House / NTB Scanpix
PAPPAS ENGLER: Barack Obama og døtrene lager engler i snøen. Foto: Pete Souza / The White House / NTB Scanpix Vis mer

Snøstorm
Fotografen forteller videre om en dag som fant sted i februar 2010. Det hadde vært kraftig snøvær gjennom natta i Washington, og fotografen satt fast på jobb.

- Washington var overfylt med snø. Jeg sov på kontoret mitt over natta, vitende om at jeg ikke kunne kjøre til Det Hvite Hus dagen etter. Jeg tenkte, og håpet på, at presidenten ville være en far og leke med døtrene i snøen. Og det gjorde han, forklarer fotografen.

Det var People som først omtalte saken.

OBAMA PÅ SITT BESTE: President Obama sin tid i Det hvite hus er snart forbi, men takket være Det hvite hus´ offisielle fotograf, Pete Souza, har vi mange bilder vi kan huske den med. Her er noen av de beste. Video: CNN Vis mer

Delt verden over

A photo posted by Pete Souza (@petesouza) on

Pete Souza har tatt omslagsvis 2000 bilder hver dag i løpet av sine åtte år i Det hvite hus. Bildene han har tatt av Barrack Obama og familien har både fått kritikk og blitt delt verden over.

- Jeg prøver å vise han fram som et menneske, og ikke bare en president, sa han i et nylig intervju med CBS News.

Souza var også fotograf under presidentperioden til Ronald Reagan.

Barack Obama (55) er i disse dager på vei ut av Det Hvite Hus. Fredag 20. januar blir kjendismilliardæren Donald Trump innsatt som USAs president.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!