HAR KLIPPET SNOREN: Skuespiller Stellan Skargård ønsker ikke flere barn, og har dermed sterilisert seg.  Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
HAR KLIPPET SNOREN: Skuespiller Stellan Skargård ønsker ikke flere barn, og har dermed sterilisert seg. Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer

Åttebarnsfar Stellan Skarsgård har sterilisert seg

- Jeg klarer ikke si nei.

(Dagbladet): Den svenske skuespilleren Stellan Skarsgård har gjort seg svært bemerket for sine mange roller de siste åra, også langt utenfor sin egen landegrense.

64-åringen er imidlertid ikke den eneste i sin familie som gjør det stort i utlandet. Skargård har nemlig åtte barn, hvorav flere av dem har gått i samme forspor som sin berømte far.

Alexander Skarsgård (39) er blant annet kjent for sin rolle i «True Blood», Gustaf Skarsgård har gjort det stort i «Vikings», Bill Skarsgård (25) har spilt i blant annet «Hemlock Grove», mens også Valter Skarsgård (20) har tatt steget inn i rampelyset med flere mindre roller.

- Vil ikke ha ti Til tross for å være åttebarnsfar, hvorav den siste ble født i september 2012, forteller skuespilleren nå at det definitivt ikke blir flere barn, da han har sterilisert seg.

- Ja, jeg har sterilisert meg. Grunnen er at jeg ikke klarer å si nei. Også vil jeg ikke ha ti barn, sier Skarsgård til Dagens nyheter

Sammen med kona Megan Everett, har Skarsgård sønnene Ossian, og Kolbjörn. Da Dagbladet møtte stjerna i fjor, fortalte han om pappatilværelsen.

- Som min kone sier: Nå har du skiftet bleier i 37 år.

- Gjør du det fortsatt?

- Jajamen. Da jeg var 25 kom det som et sjokk å bli far, nå har jeg en betydelig større ro - selv om jeg fortsatt blir gal når de gråter. Man forstår mer hva som er viktig i livet når man blir eldre, og det er barna som står igjen. Det er det viktigste, sa han den gang.

Stor suksess Skarsgård har lenge hatt en plass på Hollywoods stjernehimmel, med suksesser som «Mamma Mia!», «Pirates of the Caribbean» og «The Girl With The Dragon Tattoo».

I disse dager er han også aktuell med BBC-serien «River».