Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

«Farmen Kjendis»:

Aune Sand ute av «Farmen Kjendis»: - Varm melk er bedre enn champagne

Forlater tv-gården som «en ny mann».

FØRSTE KJENDIS UT: Kunstner og forfatter Aune Sand (51) ble den første deltakeren som måtte forlate årets «Farmen Kjendis». Han oppsummerer oppholdet som en «vidunderlig reise». Foto: Anita Artnzen/ Reporter: Miriam Bakkejord/ Klipp: Frida Andersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det ble med en knapp «Farmen»-uke for den eksentriske kunstnerprofilen Aune Sand (51). Etter å tapt årets første kjendis-tvekamp mot NRK-profil Stian Sandø (25), i en nervepirrende sleggekonkurranse, var gårdsoppholdet brått over for «Jordbærmus»-forfatteren.

Første kjendis ut til tross - Sand er på ingen måte bitter over å måtte reise hjem så tidlig i programmet.

- Jeg skulle selvfølgelig gjerne vært der lenger, men det ble en vidunderlig uke, forteller 51-åringen til Dagbladet.

HAMRET LØS: Aune Sand (51) ga alt i kveldens sleggekonkurranse, men måtte til slutt se seg slått av «Newton»-programleder Stian Sandø (25). Foto: Alex Iversen / TV 2
HAMRET LØS: Aune Sand (51) ga alt i kveldens sleggekonkurranse, men måtte til slutt se seg slått av «Newton»-programleder Stian Sandø (25). Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Ville holde en lav profil

De fleste kjenner ham som en fargerik og bohemsk spilloppmaker - en frittalende og generelt usjenert type. Gjennom «Farmen»-oppholdet har riktignok ikke Sand vært den deltakeren som har tatt mest plass. Det har andre deltakere sørget for.

- Planen min var å ligge lavt første uka, slik at jeg ikke røyk ut. Så kunne jeg kanskje begynne å showe litt etter hvert. Nå kom jeg aldri dit, men sånn er det. Det er små marginer i livet, og når jeg ser den gjengen som er igjen, er jeg beæret over å ha vært et av disse nydelige, tolv menneskene, forteller Sand.

Se videointervju med Aune Sand øverst i saken!

Da Dagbladet møtte «Dis»-regissøren under tv-innspillingen i fjor sommer, beskrev han «Farmen»-oppholdet som en gavepakke, en reise tilbake til sin mors og mormors rike, som selv har vokst opp på gård.

Sand er ikke i tvil om at realityopplevelsen har forandret ham.

HØYTLESNING: Slik hørtes det ut da Aune Sand leste opp fra sin nye bok. Video: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

- Må finne ei ku

- Jeg har kommet mer tilbake til de luktene og opplevelsene jeg hadde som barn, og det har vært fantastisk. Det å slippe mobiltelefon og forstyrrelser, og bare være i pakt med naturen, har vært en sterk opplevelse.

Det er særlig én ting Sand sitter igjen med etter det syv dager lange oppholdet:

Varm melk.

- Det å få drikke varm melk rett fra kua, det er bedre enn et glass champagne. Det var bare helt nydelig, konstaterer Sand, som for lengst har gjort champagnedrikking til en del av sin egen merkevare.

I AKSJON: Aune Sand (51) under innspillingen av «Farmen Kjendis». I bakgrunnen tidligere skuespiller Lene Elise Bergum. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
I AKSJON: Aune Sand (51) under innspillingen av «Farmen Kjendis». I bakgrunnen tidligere skuespiller Lene Elise Bergum. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Så nå blir det varm melk framover?

- Da må jeg finne ei ku, ha-ha. Nei, men Marianne (Marianne Aulie, samboeren, journ.anm.) har jo melk i brystene sine, som man kan lage fantastisk gode pannekaker av. De slafser man i seg, det er næring som bare rakker'n, humrer Sand.

Heftig ammedebatt

51-åringen har vært kjæreste med kunstmaler Marianne Aulie (46) siden 2011. Paret fikk sitt første barn sammen året etterpå, og ble foreldre på ny i fjor (bare to måneder før Sands «Farmen»-opphold), da datter nummer to kom til verden.

- Det er en sann glede, en ubeskrivelig følelse å få en liten jente til. Jeg er dypt takknemlig. Det er helt fantastisk, men det går bare takket være Marianne som gjør en eksepsjonell innsats. Hun elsker å være mor. Lillegull hopper og spretter, ikke minst på grunn av all brystmelka, fortalte «Farmen»-kjendisen til Dagbladet i sommer.

Marianne Aulie har tidligere skapt overskrifter etter at hun i et intervju med VG i 2014 fortalte at hun ønsket å amme eldstedattera til hun var tre år gammel. Ammediskusjonen blusset opp igjen da Aulie stilte opp i Se og Hør med samme synspunkter året etterpå.

Blogger og tv-profil Marna Haugen, også kjent som «Komikerfrue», var blant dem som rettet kritikk mot Aulie. Aulie fikk imidlertid støtte fra Ammehjelpen, som uttalte at det er opp til den enkelte hvor lenge man ønsker å amme.

«Næringen i den melka overgår alt på denne gården» Aune Sand (51)

Sand veksler som kjent mellom å være i Norge og hjemme i New York, der han bor sammen med familien.

- Det er en del av arbeidet mitt å reise rundt. Jeg har heldigvis en fantastisk kjæreste, som tar godt vare på barna når jeg ikke er der. Hun minste tar til seg næringen fra brystmelka og vokser fort. Næringen i den melka overgår alt på denne gården, forteller han til Dagbladet.

HEKTA PÅ RUMPE: Aune Sand gjester Asbjørn Brekke show. For anledningen har han med seg spesialdesignede champangeglass inspirert av kjærestens bakdel. Video: TVNorge Vis mer Vis mer Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!