Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Monica Lewinsky:

Avbrøt intervju og stormet av scenen da dette spørsmålet kom opp

- Jeg sa at det var uaktuelt å prate om.

IKKE FORNØYD: Etter å ha holdt en tale på et arrangement i Jerusalem, ble Monica Lewinsky intervjuet på scenen av den israelske journalisten Yonit Levi. Da Lewinsky fikk spørsmål om Bill Clinton, svarte hun ved å gå av scenen. Video: AP DV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I 1998 ble verden introdusert for det som seinere skulle bli kjent som en av vår tids mest bemerkelsesverdige utroskapsskandaler.

Affæren president Bill Clinton (72) hadde med sin daværende praktikant, Monica Lewinsky (45), rystet en hel verden og blir stadig et tema i offentligheten. Selv om det er over 20 år siden nyheten nådde avisspaltene, ser ikke Lewinsky ut til å unnslippe fortida.

Det ble også tydelig da hun mandag gjestet Jerusalem i anledning et arrangement om digital mobbing.

- Beklager så mye

Ifølge USA Today holdt Lewinsky en tale under arrangementet, før hun deretter ble intervjuet på scenen av den kjente, israelske journalisten Yonit Levi (41).

Det ble imidlertid en kort seanse.

Da 45-åringen fikk spørsmål om hvorvidt hun fortsatt forventer en personlig unnskyldning fra Clinton for måten han håndterte situasjonen i tida etter at affæren ble offentlig kjent, tar intervjuet en uventet vending.

- Jeg beklager så mye. Jeg kommer ikke til å kunne gjennomføre dette, sier Lewinsky, ifølge Time.

  • Se video øverst i artikkelen.

Deretter legger 45-åringen ned mikrofonen og stormer av scenen. Igjen står en noe forfjamset og tilsynelatende pinlig berørt Levi, før også hun forlater scenen og følger etter sin amerikanske gjest.

Føler seg lurt

Noen timer etter at hendelsen oppsto, tok Lewinsky til Twitter og forklarte årsaken til at hun forlot scenen. Hun mener at premissene som var lagt for intervjuet, var blitt brutt.

- Faktisk stilte hun meg det nøyaktige spørsmålet da vi møttes dagen i forveien. Jeg sa at det var uaktuelt å prate om.

Videre mener Lewinsky at hun ble «lurt».

- Jeg forlot scenen fordi det er viktigere nå enn noensinne for alle kvinner å stå opp for seg selv, og ikke la noen andre styre handlingsgangen i din fortelling. Og til publikum: Jeg beklager på det sterkeste for at praten måtte ende på denne måten.

Levi har selv ikke kommentert hendelsen, men en talsperson for Israeli News Company har på vegne av sin arbeidstaker kommet med en offentlig uttalelse. Selskapet påstår at de gjorde sitt ytterste for å overholde avtalen som ble gjort med Lewinsky.

- Spørsmålet som ble stilt var legitimt, og det ble gjort på en verdig og respektfull måte, sier Alon Shani til Time, som videre framholder at de ikke brøt noen avtaler da ovennevnte spørsmål kom opp.

Saken fortsetter under:

YDMYKET: Monica Lewinsky ble kjent over natta da hennes affære med Bill Clinton ble avslørt. Nå snakker hun ut om skammen hun har levd med for å hjelpe andre, og erklærer seg som det første offeret for netthets. Video: Reuters Vis mer Vis mer Vis mer

Lewinskys opptreden på israelsk tv kommer bare noen uker etter at Clinton fikk spørsmål om skandalen i et intervju med tv-kanalen NBC.

Den gang kom det fram at ekspresidenten ikke ville komme med en personlig beklagelse overfor Lewinsky, da han «ikke skylder henne noe».

- Jeg har ikke snakket med henne. Jeg har beklaget offentlig en rekke ganger, både overfor henne og alle andre i verden, uttalte Clinton til NBC.

- Livet mitt ble ødelagt

Bill Clinton forsøkte lenge å dekke over skandalen. «I did not have sexual relations with that woman», sa han blant annet til USA - et sitat som i etterkant er blitt nærmest ikonisk.

Saken fortsetter under:

Løgnen skulle likevel bli avslørt, og i august 1998 innrømmet han omsider forholdet, etter at en blodprøve viste DNA-samsvar med sædceller i en flekk på Lewinskys kjole.

Clinton ble stilt for riksrett for å ha løyet om affæren, men ble ikke avsatt. Kona Hillary valgte også å stå ved hans side.

Ifølge Lewinskys egen forklaring til juryen hadde hun og Clinton samleie ni ganger. Den svært detaljrike rapporten til etterforsker Kenneth Starr ble lagt på nettet og ble over natta lesestoff over hele kloden.

- Jeg var nok den første personen i verden som fikk mitt liv ødelagt over hele verden på grunn av internett. Det tar et helt liv å bygge et rykte, men det tar sekunder å bryte det ned, har Lewinsky uttalt, ifølge People.

I dag bruker hun som kjent sine erfaringer til hjelpe andre som utsettes for mobbing og press.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!