Edward Norton:

Avdekket ukjent slektskap: - Ukomfortabelt

Det var hardt for skuespilleren å se hvem hans forfedre var.

GRANSKET SLEKSTREET: Edward Norton får informasjon om sine forfedre i en kommende episode av «Finding Your Roots». Foto: Doug Peters/Pa Photos/NTB
GRANSKET SLEKSTREET: Edward Norton får informasjon om sine forfedre i en kommende episode av «Finding Your Roots». Foto: Doug Peters/Pa Photos/NTB Vis mer
Publisert

Edward Norton (53) er for tida aktuell med filmen «Glass Onion: A Knives Out Mystery», og har tidligere vært å se i storfilmer som «Fight Club» og «American History X».

Ifølge BBC har Norton vokst opp med fortellingen om at han er i slekt med Pocahontas.

Under en episode av dokumentarserien «Finding Your Roots» fant han imidlertid ut om et annet slektskap som gjorde ham ukomfortabel.

- Burde være ukomfortabelt

I dokumentarserien finner kjendiser ut om sine forfedre. I et klipp fra en kommende episode ser vi stjerna reagere på informasjonen om at hans forfedre eide en familie som jobbet som slaver, inkludert fem små jenter.

I klippet får Norton se et bilde av et bilde av en 55 år gammel mann, en 37 år gammel dame og fem jenter i alderen fire, åtte, ni og ti.

Når programleder Henry Louis Gates Jr spør «Fight Club»-stjerna om hvordan det er å få vite dette, svarer han følgende:

RASER: Victoria Beckham, kjent som «Posh Spice», reagerer på den ubehagelige situasjonen hun ble satt i da han besøkte talkshowet «TFI Friday». Reporter: Bjørge Dahle Johansen. Video: AP / «TFI Friday» Vis mer

- Det korte svaret er; slike ting er ukomfortabelt, og du burde være ukomfortabel med det. Alle bør være ukomfortable med det, svarer Norton, ifølge Metro.

Han legger til:

- Det er ikke noe å dømme ditt liv for, men det er noe å dømme dette landets historie for. Det må først og fremst erkjennes, og så må det bli kjempet mot.

Skuespilleren forklarer at når man ser bort i fra tall og ser på menneskene, ser man at det er snakk om en mann, en kone og deres barn som er født inn i slaveri.

- Når du leser «slave, åtte år» vil du bare dø.

I slekt med Pocahontas

Under samme dokumentarserie ble det også bekreftet at Norton er i slekt med en annen kjent skikkelse: Pocahontas, samt John Rolfe.

Ifølge BBC er Pocahontas skuespillerens tipptipptipptipptipptipptipptipptipptipptipptippoldemor.

POCAHONTAS: En seremoni som skulle hedre urbefolkningen som tjenestegjorde under andre verdenskrig, havnet i skyggen av at president Trump kalte senator Elizabeth Warren for Pocahontas. Video: CNN Vis mer

Pocahontas og Rolfe giftet seg i 1614 i Jamestown, Virgina, da William Shakespeare fremdeles levde.

Hun døde i 1617 i England, og kolonisten Rolfe døde fire år seinere.

Knyttes til slavehandel

Nylig ble det kjent at en annen velkjent skuespiller, Benedict Cumberbatch (46) har tilknytning til slavehandel.

Den Oscar-nominerte skuespilleren risikerer å bli juridisk forfulgt for sin families historiske bånd til slavehandelen på Barbados, melder Sky News og Daily Telegraph.

ÅPNER SEG: Stian Blipp letter på sløret om den tøffe tida, selv er han også aktuell med det nye programmet «Spice of Life» på Amazon Prime. Video: Prime video / Rød Løper. Vis mer

En tjenestemann for øya i Karibia, David Comissiong, sier til Daily Telegraph at øystaten, som var en britisk koloni fram til 1966, er i «de tidligste fasene» av et forsøk på å få erstatning fra forfedrene til Cumberbatch.

Avisa beskriver hvordan Joshua Cumberbatch, som var tipptipptipptipptipptipptippoldefaren til Benedict Cumberbatch kjøpte Cleland-plantasjen nord på øya i 1728.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer