Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Tim Bergling:

Avicii begravet i hemmelighet

Ble stedt til hvile i dempet seremoni i helga.

BEGRAVET I STOCKHOLM: Den svenske musikeren Avicii ble begravet i hjembyen Stockholm i helga. Det bekrefter familien mandag. Foto: NTB Scanpix
BEGRAVET I STOCKHOLM: Den svenske musikeren Avicii ble begravet i hjembyen Stockholm i helga. Det bekrefter familien mandag. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en offisiell uttalelse bekrefter familien til den avdøde DJ-en Avicii, eller Tim Bergling, at svensken nå er stedt til hvile.

- Tim ble begravet fredag, med sin nærmeste familie og venner til stede, forteller familiens pressetalskvinne, Ebba Lindqvist, i en uttalelse, gjengitt av Expressen.

Den diskré seremonien ble avholdt på Skogskyrkogården i Aviciis hjemby Stockholm, opplyser Lindqvist.

Dempet affære

Det er gått halvannen måned siden den verdenskjente musikeren ble funnet død, bare 28 år gammel. Familien har vært ordknappe om Aviciis begravelse, men forklarte forrige måned at bisettelsen ville bli av den svært private sorten.

- Det har kommet mange spørsmål om Tim Berglings begravelse. Familien ønsker å meddele at bare Tims nærmeste krets vil ta del i bisettelsen, og ber media respektere dette, fortalte Ebba Lindqvist i mai.

En av Aviciis nære venner, den amerikanske entreprenøren Jesse Waits, var blant dem som deltok i seremonien fredag. Waits har seinere delt et bilde av programheftet, sammen med et roseblad, på Instagram.

❤️

Et innlegg delt av Jesse Waits (@jessecwaits)

Sjokknyheten om at en av verdens mest framgangsrike EDM-artister hadde gått bort, i en alder av bare 28 år, traff verden fredag 20. april. Avicii befant seg i Muscat i Oman da han ble funnet død, og ble seinere fraktet hjem til Sverige.

I et åpent brev fra familien, en drøy uke etter dødsfallet, ble det tydelig at musikeren hadde slitt med helsa den siste tida.

MINNESTUND: Dagen etter Aviciis bortgang ble det arrangert minnestund for artisten i Stockholm, som døde fredag 20. april. Video: Expressen Vis mer Vis mer

Nytt album

«Nå orket han ikke mer. Han ville få fred, het det i brevet», ifølge Aftonbladet.

Han ble videre omtalt som en «skjør kunstnersjel som alltid bar på store eksistensielle spørsmål». Han ble også omtalt som en overpresterende perfeksjonist som reiste og jobbet hardt. Det i et tempo som han selv opplevde som svært stressende.

I etterkant av dødsfallet har turnébransjen fått massiv kritikk for å ikke verne godt nok om unge artister.

Selv om 28-åringen sluttet å turnere i 2016, som følge av diverse helseproblemer, skulle han ifølge Expressen gjøre comeback, og var i gang med ny musikk da dødsbudskapet kom.

Forrige måned ble det klart at Aviciis siste album trolig kommer allerede i år.

HYLLET: Under årets Billboard-utdeling hyllet The Chainsmokers og artisten Halsey den svenske artisten Avicii. Video: CNN Les hele saken her: https://goo.gl/AkQBtJ Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!