Avicii:

Avicii donerte million­beløp til veldedighet

Tjente enorme summer i løpet av karrieren, men ville dele med dem «som trenger det mer».

BLE 28 ÅR: Den svenske EDM-artisten Tim Bergling, mer kjent som Avicii, ble funnet død 20. april. Foto: NTB Scanpix
BLE 28 ÅR: Den svenske EDM-artisten Tim Bergling, mer kjent som Avicii, ble funnet død 20. april. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den suksessrike artisten Tim Bergling (28) har siden gjennombruddet under navnet Avicii på starten av 2010-tallet solgt millioner av album. Låta «Wake Me Up» satt strømmerekord på Spotify, og tidvis holdt han opptil 300 konserter i året, verden over.

Han tjente store penger på spillejobber, albumsalg, forretninger og strømming. I sin mest aktive periode, mellom 2012 og 2016, tjente Avicii rundt 700 millioner kroner på musikken, skrev Forbes i april.

- Dele med dem som trenger det

Selv om den nå avdøde artisten hadde en enorm formue, har Tim Bergling sagt at han ikke hadde behov for de enorme summene han dro inn. Ifølge Expressen begynte Bergling allerede i 2012 å regelmessig gi bort penger til veldedighet.

- Personlig og moralsk mener jeg - når man havner i en posisjon der du får en overflod av penger som en ikke har behov for - at det mest fornuftige, menneskelige og selvsagte å gjøre er å dele med dem som virkelig trenger det, sa artisten i SVT-dokumentaren «Avicii – the documentary» i 2013.

Ifølge Billboard donerte Tim Bergling og manageren Arash Pournouri én million dollar til Feeding America, gjennom deres stiftelse House for hunger i 2012 - omtrent åtte millioner kroner etter dagens kurs. Påfølgende år ga Bergling én million euro til den svenske stiftelsen Radiohjelpen. Det tilsvarer om lag 9,5 millioner kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer