Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Avis forsvarer omstridt artikkel

Prins Harry og hertuginne Meghan går til sak mot tabloidavisa Mail on Sunday. Nå gir de et knallhardt svar.

SAKSØKER AVIS: Hertuginne Meghan og prins Harry. Foto: Splash News/NTB Scanpix
SAKSØKER AVIS: Hertuginne Meghan og prins Harry. Foto: Splash News/NTB Scanpix Vis mer

Hertugparet gikk til søksmål mot tabloidavisa etter at Mail on Sunday - søsteravisa til storavisa Daily Mail - publiserte et privat brev signert hertuginne Meghan.

Brevet inneholdt privat informasjon som hertuginnen hadde sendt til sin far i fjor. Brevet skal ha inneholdt en bønn fra Meghan til sin far om å holde seg unna pressen, og et håp om å kunne ordne opp i familieforholdet.

Nå har avisa formulert et lengre tilsvar, der de forsvarer publiseringen og avviser alle anklager, skriver BBC.

Det skal blant annet hete i svaret at hertuginnen «ikke hadde en reell forventning om at brevet og innholdet i brevet var privat eller skulle forbli privat».

STRID: Det skal være stor uenighet innad i den britiske kongefamilien etter at det ble klart at Meghan og Harry ønsker å trekke seg tilbake. Se og Hørs kongehusekspert forklarer. Foto: NTB Scanpix Vis mer

44 sider langt svar

Meghan mener i søksmålet at avisa misbruker privat informasjon, at de har brutt reglene for opphavsrett, og at de har publisert bare et selektivt utdrag fra brevet.

Avisa mener på sin side at det er en «enorm og legitim interesse for den britiske kongefamilien og deres personlige relasjoner da de er essensielle for monarkiet».

I det 44 sider lange svaret, tar de videre for seg hertugparets anklager, som de avviser.

Blant annet mener de at brevet ikke er beskyttet av opphavrett, da de mener de «gjengir fakta - ikke et litterært verk». Avisa mener også at de gjenga innholdet i brevet slik at mening og kontekst kommer riktig fram.

Vil trekke seg tilbake

I oktober kommenterte prinsen hvorfor hertugparet valgte å gå til sak.

- Min kone har uheldigvis blitt det siste offeret for en britisk tabloidpresse som kjører kampanjer mot individer - uten å tenke på konsekvensene. En kampanje som har eskalert det siste året, gjennom svangerskapet hennes og mens hun oppdrar vår nyfødte sønn, skrev han i en uttalelse.

I forrige uke ble det kjent at hertuginne Meghan (38) og prins Harry (35) ønsker å trekke seg tilbake fra sine kongelige plikter og ikke lenger være framtredende medlemmer av den britiske kongefamilien.

I hertugparets kunngjøring kom det også fram at de ønsker å være økonomisk uavhengige, og at de vil bo delvis i Storbritannia og Amerika.

Meghan og Harrys overraskende beslutning har vekket stor oppsikt i internasjonale medier, ikke minst fordi de angivelig ikke skal ha informert dronning Elizabeth (93) før nyheten ble offentlig kjent.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media