IRRITERT: Den australske tv-stjerna Samantha Armytage ble omtalt i sexistiske ordelag i en tabloidavisartikkel i helga. Det lot hun ikke passere i stillhet. Foto: John Fotiadis/Newspix/REX/Shutterstock/ NTB Scanpix
IRRITERT: Den australske tv-stjerna Samantha Armytage ble omtalt i sexistiske ordelag i en tabloidavisartikkel i helga. Det lot hun ikke passere i stillhet. Foto: John Fotiadis/Newspix/REX/Shutterstock/ NTB Scanpix Vis mer

Samantha Armytage:

Avis skrev nedsettende om tv-stjernas undertøy. Det straffet seg

Programlederen vil sende advokatene sine på avisa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): De siste åra har fokuset økt på hvordan kvinner generelt, og berømte kvinner spesielt, utsettes for urealistiske og sexistiske krav om hvordan de skal se ut eller kle seg.

Enkelte tabloidaviser har likevel fortsatt en forkjærlighet for å skrive artikler om profilerte personer, basert på mer eller mindre flatterende paparazzibilder, der de tar for seg kjendisenes utseende.

I helga publiserte Daily Mail Australia en slik artikkel om programlederen Samantha Armytage (40), som omtaler «Sunrise»-profilen i nedsettende ordelag. Nå har 40-åringen valgt å kalle inn advokater, skriver BuzzFeed.

I Daily Mail Australia-artikkelen heter det at Armytage «våget å vise fram» et par «bestemortruser med synlig trusekant» under en «løstsittende, stripete kjole». Det påpekes også at hun «tilsynelatende ikke hadde på seg sminke».

Videre i artikkelen omtales rykter som har versert i andre medier om at 40-åringen er blitt koblet til flere av de mannlige tv-kollegene sine den siste uka.

- Vil ikke kommentere

Omtalen har altså ikke falt i god jord hos Armytage, som har kalt inn juridisk bistand i kjølvannet at tabloidavisas oppslag.

BuzzFeed News har vært i kontakt med tv-profilen om saken, men hun har foreløpig valgt å være ordknapp om hva slags rettslige skritt hun vil ta:

- Jeg vil ikke kommentere ettersom dette er en sak for advokatene mine, sier Samantha Armytage til nettstedet.

I skrivende stund har ikke Daily Mail Australia valgt å endre på eller fjerne artikkelen sin om den australske journalisten og programlederen.

Imidlertid er det flere enn Armytage selv som har reagert på avisas omtale av henne.

- Feminismen har ikke gjort jobben sin

Spaltist, feminist og «Fight Like A Girl»-forfatter Clementine Ford er blant de fremste kritikerne.

IKKE ALENE: Samantha Armytage har fått mye støtte i kjølvannet av artikkelen. Foto: Richard Milnes / Splash News / NTB Scanpix
IKKE ALENE: Samantha Armytage har fått mye støtte i kjølvannet av artikkelen. Foto: Richard Milnes / Splash News / NTB Scanpix Vis mer

I en kommentarartikkel i The Sydney Morning Herald utsetter hun tabloidavisa for krass kritikk:

«Om jeg noensinne hadde blitt fristet til å tenke at feminismen hadde gjort jobben sin, hadde et overfladisk blikk på Daily Mail Online være nok til å overbevise meg om hvor mye som gjenstår. Hvordan kan man ellers forklare nyhetsmediets valg om å publisere en inngående disseksjon av Sunrise-vertinne Samantha Armytages kjærlighetsliv, under en overskrift om hennes skandaløse, groteske avgjørelse om å forlate huset iført hele underbukser og ingen sminke?» skriver Ford.

Wendy Touhy, spaltist i Herald Sun, har også kritisert Daily Mails framstilling i en kronikk, der hun hevder at tabloidavisa «forakter kvinner». I skrivende stund har ikke den australske utgaven av Daily Mail kommentert kritikken.

På det sosiale mediet Twitter har dessuten flere brukere gitt uttrykk for sin misnøye med Daily Mail Australias artikkel.

Noen valgte også å trekke inn «trusekritikken» modell og tv-profil Chrissy Teigen (31) ble utsatt for tidligere i høst.

På American Music Awards i slutten av november viste hun litt for mye på den røde løperen, men Teigen slo tilbake mot kritikerne i kjent stil.

Samantha Armytage har selv også tatt til motmæle overfor romanseryktene som har svirret rundt henne og diverse kolleger de siste dagene.

I et innlegg på Instagram harselerer journalisten og programlederen med sladrepressens spekulasjoner:

RØD LØPER: Chrissy Teigen møtte opp på den røde løperen i denne kjolen under American music awards. Video: AP Vis mer

«I løpet av den siste uka omtrent har jeg, ifølge sladrepressen, vært 'forelsket i': en homofil kollega, en heterofil kollega, en fyr jeg stod ved siden av på et veddeløp for tre måneder siden, en Gladiator, et britisk boyband-medlem og 17 andre folk jeg aldri har møtt. Alle disse mennene, og jeg som legger meg 19.30, jeg er bare utrolig» skriver hun blant annet i innlegget.

Sammen med den satiriske teksten delte Armytage et bilde av seg selv iført en t-skjorte med følgende humoristiske budskap trykket på:

«Nei, jeg dater ingen. Nei, jeg vet ikke hva jeg gjør med livet mitt. Ja, jeg vil gjerne ha et stykke pai til».

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer