Prins Harry og hertuginne Meghan:

Avkrefter påstand fra kongehuset

Regissøren bak den omdiskuterte dokumentaren snakker ut.

DELTE ÆRLIG: Hertugparet delte sin versjon av historien i en dokumentar på Netflix. Det fikk Buckingham Palace til å reagere. Foto: AP/NTB
DELTE ÆRLIG: Hertugparet delte sin versjon av historien i en dokumentar på Netflix. Det fikk Buckingham Palace til å reagere. Foto: AP/NTB Vis mer
Publisert

Overskriftene har vært utallige etter at dokumentaren «Harry & Meghan» ble sluppet på Netflix rett før jul.

I dokumentarserien går hertugparet, spesielt prins Harry (38), hardt ut mot den britiske kongefamilien. To uker inn i 2023 slapp prinsen i tillegg boka «Spare», hvor han igjen kritiserer sin egen familie.

Boka inneholder blant annet flere anklager mot den britiske kongefamilien for hvordan de tok imot hertuginne Meghan (41) som Harrys ektefelle.

Buckingham Palace har holdt en lav profil de seineste ukene, og har ikke kommentert verken boka eller dokumentarserien. Stillheten fra kongehuset har fått flere til å reagere.

FALSKT: Flere har reagert på bildebruken i traileren til Netflixs dokumentar om prins Harry og hertuginne Meghan. Video: Netflix/Dagbladet. Reporter: Maja Walberg Klev Vis mer

På starten av episodene fikk man se denne beskjeden:

«Medlemmer av kongefamilien ville ikke kommentere på innholdet i denne serien».

Kort tid etter at første episode ble sluppet fortalte en kilde til People at verken medlemmer av familien eller kongehuset hadde blitt kontaktet for en kommentar.

Det avkrefter nå regissør Liz Garbus (52).

- Buckingham Palace sa for eksempel at vi ikke hadde prøvd å nå dem for en kommentar, når vi hadde gjort det. De gjorde det for å diskreditere oss. Og ved å diskreditere oss, kunne de diskreditere innholdet i serien, sier Garbus i et intervju med Vanity Fair.

DOKUMENTAR: Kongehusekspert Caroline Vagle forklarer hva som ligger bak utsagnet til Meghan Markle når hun sier hun «ble matet til ulvene» av media. VIDEO: Dagbladet TV / Netflix Vis mer

Regissøren forteller videre at å lage dokumentaren til tider var en surrealistisk opplevelse. I intervjuet blir også kommentaren til Jeremy Clarkson (62) et tema.

Clarkson satte sinner i kok etter at han i en avisspalte i The Sun gikk hardt ut mot hertuginne Meghan.

Der skrev han blant annet at han forakter hertuginnen og at han drømmer om at folk skal kaste «ekskrementer» på henne på gata. Clarkson skrev også at han «hater 41-åringen mer enn Rose West». West er en seriemorder som samarbeidet med ektemannen Fred, ved å utføre tortur og drap på unge kvinner og barn.

- Det var et ekstremt eksempel på hva slags mediedekning de har fått, sier Garbus om Clarksons kommentarer.

DANS: Prins Harry og hertuginne Meghan snakker om deres første dans som mann og kone. Video: Netflix Vis mer

Avisspalten satte en klagerekord for avisa og ble seinere fjernet. Clarkson mistet blant annet jobben sin i Amazon Prime som følge av innlegget.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer