Andreas «Tix» Haukeland:

Avkrefter ytterligere «Maskorama»-rykter

Hvem kan dragen og snømonsteret være?

AVSLØRT: Mange har vært sikre om hvem Dragen i «Maskorama» kan være. Nå er det tilbake til tegnebrettet! Video: Rød Løper/Steffen Pettersen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er nå gode to uker siden fjorårets store tv-suksess, «Maskorama», gjorde et verdig comeback på norske skjermer.

Hittil har vi fått vite at Arve Juritzen (61) gjemte seg bak froskens maske, og en av landets rikeste menn, Christian Ringnes (67), gjemte seg bak heldiggrisen.

Det er imidlertid fremdeles store spekulasjoner rundt hvem som gjemmer seg bak de resterende maskene. I helga kunne Dagbladet og avsløre at det ikke var roer Birgit Skarstein (32) som gjemte seg bak havfruekostymet, til tross for at ryktebørsen ville ha det til noe annet.

Nå kan vi også avkrefte ytterligere en deltaker og dele spekulasjoner om en annen.

SVARER: Birgit Skarstein svarer på Maskorama-ryktene under Skal vi danse-finalen 13. november 2021. Video: Thea Hope. Reporter: Kine Falch Vis mer

- Ikke dragen

I år er det nemlig flere som har gjettet at artist Andreas Haukeland (28), også kjent som Tix, gjemmer seg bak dragens flotte kostyme.

Lørdag kveld var imidlertid han, i likhet med Skarstein, på plass under den store «Skal vi danse»-finalen. Der var også representanter fra Dagbladet og Rød Løper til stede.

- Tix er ikke dragen. Han var til stede, sier programleder Jonas Scheie Hammer i tirsdagens «Rød Løper»-podkast.

- Ja, han ble litt irritert fordi du la ut story av han fra salen på Rød Løpers Instagram. Han vil litt at folk skal tro han er dragen, skyter programleder Kine Falch inn.

Likevel møtte han altså opp under finalesendingen, poserte med fans og spankulerte rundt med de velkjente brillene, pannebåndet og hettegenseren.

KRYPTISK: «Maskorama» er for fullt i gang, og etter å ha stilt KK-redaktør Ingeborg Heldal til veggs, er vi ganske sikre på hvem som skjuler seg bak «Nøkken». Reporter: Thea Hope. Video: Celina Morken/ Rød Løper Vis mer

Denne kjendisen observerte vi

En annen karakter som mange føler seg skråsikre på at de har klart å avsløre, er snømonsteret. En stor andel av landets beste gjettere har nemlig holdt Solli-Tangen-brødrene høyt på oddsen.

Vi kan imidlertid avsløre at det på ingen måte kan være snakk om eldstebror Didrik (34). Eller, vi tror i hvert fall ikke det.

DIDRIK?: Flere tror det er Solli-Tangen-brødrene som gjemmer seg bak snømonsteret. Vi er imidlertid ikke like sikre. Foto: Julia Marie Naglestad / NRK
DIDRIK?: Flere tror det er Solli-Tangen-brødrene som gjemmer seg bak snømonsteret. Vi er imidlertid ikke like sikre. Foto: Julia Marie Naglestad / NRK Vis mer

- Mens vi sto på Vulkan og ville inn på «Skal vi danse»-etterfesten titter vi bort mot Vulkan Arena, hvor det hadde vært en konsert, sier Kine, mens programleder Thea Hope opplyser om at det var bandet Hagle som holdt konserten.

- Da ser vi at fornøyde publikummere tusler ut ferdig på konsert, klare for å ta en øl et annet sted, og blant de som var der var altså Didrik Solli-Tangen.

HELDIGGRISEN: Her fjerner «Heldiggrisen» masken i Maskorama 13. november 2021. Video: NRK Vis mer

Dette vet vi

Rød Løper har gjort sin research og funnet ut av følgende:

Didrik ble observert klokka 23.30 da konserten var ferdig. Ifølge arrangementets offisielle Facebook-side begynte konserten klokka 20.00 med oppvarming.

Heldiggrisen ble avslørt klokka 21.15 på Hellerudsletta, omtrent 22 minutter fra Vulkan Arena med bil. Didrik hadde med andre ord ikke fått med seg starten av konserten hvis han faktisk var til stede på «Maskorama».

- EXCITED! Detektiv Jan Thomas er i fyr og flamme over den nye sesongen av Maskorama på NRK. Reporter: Celina Morken. Video: Steffen Pettersen Vis mer

Kine legger også til at deltakerne trolig føres ut etter at publikum og salen er tømt. Didrik har dermed tilsynelatende ikke reist fra Hellerudsletta rett etter heldiggrisens exit klokka 21.15.

Rød Løpers podkasttrio kan imidlertid ikke fastslå at Solli-Tangen ikke har dukket opp på konserten etter alle andre. Han kan med andre ord ha brukt det som et skalkeskjul.

I forrige ukes podkast kunne for øvrig Scheie Hammer opplyse om at lillebror Emil Solli-Tangen (31) er opptatt med julekonserter framover.

Maskorama Les alle sakene her Foto: NRK

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer