Kongefamilien:

Avlyser alle arrangementer

- Landet vårt er i en alvorlig situasjon, sier kongen i en uttalelse.

AVLYSER: Den norske kongefamilien avlyser eller utsetter en rekke oppdrag framover, opplyser kongehuset i en pressemelding. Foto: NTB Scanpix
AVLYSER: Den norske kongefamilien avlyser eller utsetter en rekke oppdrag framover, opplyser kongehuset i en pressemelding. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Coronaviruset herjer rundt i verden, og preger nå også dagliglivet i Norge. Torsdag meldte NTB at alle landets skoler og barnehager skal stenges, samtidig som en rekke andre tiltak er innført for å hindre smitte. Onsdag opplyste FHI at 621 mennesker i Norge er blitt smittet.

Coronaviruset påvirker også kongefamiliens program, opplyser kongehuset i en pressemelding.

- Med utgangspunkt i myndighetenes råd og tiltak, vil kongehuset avlyse eller utsette alle offisielle arrangement. I første omgang gjelder dette frem til påske, heter det i pressemeldingen.

Av pressemeldingen kommer det også fram at statsråd og andre møter som følger av kongens konstitusjonelle rolle vil opprettholdes.

Dette sier kong Harald i pressemeldingen:

Landet vårt er i en alvorlig situasjon som rammer enkeltmennesker og hele samfunnet. Det er avgjørende at vi alle deltar i den nasjonale dugnaden for å unngå å utsette oss selv eller andre for smitte. Det er derfor viktig at vi alle følger anbefalinger og pålegg fra myndighetene.

Vi må bidra med det vi kan for å hindre spredning av viruset, og jeg vil særlig takke helsepersonell over hele landet som i disse dager gjør sitt ytterste for å avhjelpe situasjonen. Vi alle håper at utviklingen snart vil snu.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer