Prins Andrew etter stormen:

Avlyser alle offentlige oppdrag

Prinsen har vært i hardt vær den siste tiden. Nå trekker han seg tilbake, melder kongehuset.

PRINS PÅ FEST: I kjølvannet av overgrepsanklager og spørsmål rundt vennskapet til avdøde Jeffrey Epstein, sier prins Andrew i et nytt intervju at han ikke skjønner hvordan han har fått stempelet som «partyprins», da han ikke lenger fester. Bilder av prinsen i Saint-Tropez sier det motsatte. Foto: Coleman-Rayner / Stella Pictures. Klipp: Emilie... Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Britiske prins Andrew, dronning Elizabeths nest yngste sønn, har den siste tida stått for en rekke overskrifter. Etter et BBC-intervju fra midten av november uttaler prinsen seg for første gang om anklagene om seksuelle overgrep som har vært rettet mot ham.

Det har siden dukket opp flere bilder av prinsen omgitt av unge kvinner, og detaljer rundt hans vennskap med avdøde Jeffrey Epstein har kommet frem i lyset.

Trekker seg

Det britiske kongehuset melder onsdag kveld at prinsen trekker seg tilbake fra offisielle oppdrag i overskuelig framtid på grunn av tumultene. I en pressemelding fra prinsen selv står det at dronningen har gitt ham sin godkjennelse til å trekke seg tilbake.

- De siste par dagene har det gått opp for meg at omstendighetene rundt min tidligere relasjon med Jeffrey Epstein har blitt et uromoment for min families arbeid og det verdifulle arbeidet som foregår i organisasjoner og veldedige formål som jeg er stolt av å støtte, skriver han.

Videre står det at dødsfallet til Epstein etterlater seg mange ubesvarte spørsmål, og prinsen uttrykker sin sympati for ofrene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer