Coronaviruset:

Avlyser fest

Alle premiere- og finalefester avlyses grunnet coronaviruset.

AVLYST: «Farmen kjendis» er bare et av programmene som rammes av de nye tiltakene, der en rekke premiere- og finalefester avlyses. Foto: Morten Eik
AVLYST: «Farmen kjendis» er bare et av programmene som rammes av de nye tiltakene, der en rekke premiere- og finalefester avlyses. Foto: Morten Eik Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det mye omtalte coronaviruset har gått som en farsott verden over den siste tida. Den siste uka har det også tatt av i Norge, og Folkehelseinstituttet har nå kommet med anbefalinger om at arrangementer med mer enn 500 deltakere avlyses eller utsettes.

Sykdommen ble oppdaget i industribyen Wuhan i Kina, og har siden den gang spredt seg til store deler av verden.

Tidligere denne uka kunne Dagbladet melde at en rekke store mediehus i Norge gjorde endringer i innspillinger med publikum i salen, der de nå vil foregå uten.

Nå er det også blitt bestemt at alle premiere- og finalefester avlyses, noe som rammer noen av storfavorittene innen norsk reality-tv.

«Farmen kjendis», som har rullet over tv-skjermene siden slutten av februar, er blant dem som nå har valgt å avlyse finalefesten - som var planlagt å skje i Oslo 29. mars.

- Dette er et arrangement som ville samlet opp mot eller over 100 mennesker, og det er derfor helt naturlig at dette nå avlyses, sier Jan-Petter Dahl, pressesjef i TV 2 til Dagbladet.

CORONAVIRUSET: Lege Harald Dobloug er på besøk i studio for å svare på spørsmål. Video: Dagbladet TV Vis mer

Avlyser

På TVNorge har programmet «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» vært en stor del av vårens tv-underholdning, men også deres finalefest er nå blitt avlyst. Det samme gjelder premierefesten for «Ex on the Beach».

- Det stemmer at vi har avlyst både pressetreff og premierefester. Vi gjør løpende vurdering og forholder oss til gjeldende råd fra myndighetene, og det er ikke forsvarlig nå å arrangere noen fest eller større samlinger med mennesker, sier Hanne McBride, kommunikasjonsdirektør i Discovery Norge.

RAMMET: «71 grader nord» avlyser nå finalefesten. Foto: Matti Bernitz
RAMMET: «71 grader nord» avlyser nå finalefesten. Foto: Matti Bernitz Vis mer

«71 grader nord»-programleder Tom Stiansen (49) sitter for øyeblikket, i liket med mange andre nordmenn, i corona-karantene, etter en tur til Italia. Han hadde i utgangspunktet planlagt å rekke finalefesten etter 14 dager i karantene. Slik blir det altså ikke - nå som festen er avlyst.

Uten publikum

Som nevnt ovenfor gjorde norske mediehus tidligere denne uka i forbindelse med de nye tiltakene. Innspillinger av produksjoner som vanligvis foregår med publikum i salen, vil nå gjøres uten publikum.

Blant underholdningsprogrammene som er rammet av de nye publikumstiltakene, er TV 2-programmet «Senkveld med Helene og Stian».

– Vi har bestemt at torsdagens «Senkveld»-opptak skal gjøres uten publikum, og vurderer fortløpende hva vi gjør under neste fredags livesending fra «Idol». Vi følger utviklingen løpende og rådene fra helsemyndighetene, i tillegg til å gjøre egne vurderinger, fortalte organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Sarah Willand før innspillingen torsdag.

SYNGER OM VIRUSET: Norges Eurovision-finalist Ulrikke Brandstorp ser det lyse i hverdagen, som for tiden og i likhet med andre nordmenn er preget av coronaviruset COVID-19. Video: Instagram / @Ulrikkeofficial Vis mer

Rammet

Også NRK tar grep, og tidligere denne uka ble det klart at alle programinnspillinger med både flere og færre enn 500 publikummere vil sendes uten publikum.

-  NRK har både  et samfunnsoppdrag og et  beredskapsansvar  vi skal ivareta. Vi  har muligheten til å  gjennomføre  opptak av TV-sendinger og liknende uten  publikum i studio og fortsatt ha et godt tilbud på TV og radio. Dette er selvsagt leit for dem som har gledet seg til å være publikum, men vi ønsker å være føre var, sier marked- og kommunikasjonssjef Christine Viland.

Det betyr at populære programmer som «Lindmo», «Nytt på nytt» og «Lørdagsrådet» vil være preget av endringen.

NRK opplyser imidlertid at de fortsatt vil ha medvirkende gjester og deltakere i programmer, og at sendingene publiseres som vanlig.

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer