Dronning Margrethe:

Avlyser fest

Den danske dronningen avlyser nyttårsfeiring.

AVLYSER: Dronning Margrethe må avlyse nyttårstaffelen 1. januar som følge av smittesituasjonen. Foto: Christof Stache / AFP / NTB
AVLYSER: Dronning Margrethe må avlyse nyttårstaffelen 1. januar som følge av smittesituasjonen. Foto: Christof Stache / AFP / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere denne uka kom nyheten om at danske dronning Margrethe (81) måtte avlyse sin årlige reise til London grunnet smittespredning i Europa.

Nå melder også BT at hun avlyser sin årlige nyttårstaffel. Det opplyser kongehuset i en pressemelding.

Festen skulle egentlig finne sted 1. januar, men blir altså ikke noe av denne gangen. Den årlige festen ble også avlyst i fjor grunnet pandemien.

Festen avlyses grunnet den økende smittesituasjonen i Europa. I tillegg har den nye omikronvarianten spredd seg i flere land. Søndag ble det rapportert om 183 tilfeller av omikron i Danmark.

Dronningen har, i likhet med det norske kongeparet, fått tre vaksinedoser. Det danske kongehus tar imidlertid smittesituasjonen på høyeste alvor.

London-turen dronninga avlyste tidligere denne uka er en reise hun tradisjonelt tar hvert år, for å handle julegaver til familien.

I år hadde 81-åringen i tillegg to offisielle punkter på programmet. Hun skulle blant annet delta på en middag ved The Princess of Wales's Royal Regiment. Hun skulle også være med på å feire at renoveringen av den danske kirke i London er ferdig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer