Dronning Margrethe:

Avlyser fest

Den danske dronningen avlyser nyttårsfeiring.

AVLYSER: Dronning Margrethe må avlyse nyttårstaffelen 1. januar som følge av smittesituasjonen. Foto: Christof Stache / AFP / NTB
AVLYSER: Dronning Margrethe må avlyse nyttårstaffelen 1. januar som følge av smittesituasjonen. Foto: Christof Stache / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere denne uka kom nyheten om at danske dronning Margrethe (81) måtte avlyse sin årlige reise til London grunnet smittespredning i Europa.

Nå melder også BT at hun avlyser sin årlige nyttårstaffel. Det opplyser kongehuset i en pressemelding.

Festen skulle egentlig finne sted 1. januar, men blir altså ikke noe av denne gangen. Den årlige festen ble også avlyst i fjor grunnet pandemien.

Festen avlyses grunnet den økende smittesituasjonen i Europa. I tillegg har den nye omikronvarianten spredd seg i flere land. Søndag ble det rapportert om 183 tilfeller av omikron i Danmark.

Dronningen har, i likhet med det norske kongeparet, fått tre vaksinedoser. Det danske kongehus tar imidlertid smittesituasjonen på høyeste alvor.

UHELDIG: Det ble en interessant seanse da Tysklands forbundskansler Angela Merkel og dronning Margrethe skulle hilse på hverandre. Vis mer

London-turen dronninga avlyste tidligere denne uka er en reise hun tradisjonelt tar hvert år, for å handle julegaver til familien.

I år hadde 81-åringen i tillegg to offisielle punkter på programmet. Hun skulle blant annet delta på en middag ved The Princess of Wales's Royal Regiment. Hun skulle også være med på å feire at renoveringen av den danske kirke i London er ferdig.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer