Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Dronning Sonja:

Avlyser jobb som følge av sykdom

- Har pådratt seg en infeksjon.

SYK: Dronning Sonja må avlyse en jobb tilrsdag kveld som følge av en infeksjon. Foto: NTB Scanpix
SYK: Dronning Sonja må avlyse en jobb tilrsdag kveld som følge av en infeksjon. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Tirsdag kveld skulle dronning Sonja (82) i utgangspunktet åpne en utstilling med egne verk på Galleri Bi-Z i Kristiansand. Arrangementet skulle være en lukket utstilling, hvor dronninga skulle vise fram kunst for galleriets medlemmer.

Nå er denne jobben avlyst som følge av sykdom hos dronninga. Det melder Fædrelandsvennen.

Årsaken er at hun har pådratt seg en infeksjon i de øvre luftveiene.

- Dronninga har pådratt seg en infeksjon i de øvre luftveiene, og dette er bakgrunn for at hun ikke er i Kristiansand i kveld, sier kommunikasjonssjef ved Slottet, Sven Gjeruldsen til Dagbladet.

MYE REISING: Dronning Sonja er ofte på reisefot. Denne gangen måtte hun imdlertid avslyse sitt oppdrag i Kristiansand, som følge av en luftveisinfeksjon. Her er hun avbildet sammen med kong Harald i Ulvik i juni. Foto: NTB Scanpix
MYE REISING: Dronning Sonja er ofte på reisefot. Denne gangen måtte hun imdlertid avslyse sitt oppdrag i Kristiansand, som følge av en luftveisinfeksjon. Her er hun avbildet sammen med kong Harald i Ulvik i juni. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ble sykmeldt

Også i sommer var dronninga rammet av en infeksjon, den gang i høyre fot.

Som følge av infeksjonen så 82-åringen seg nødt til å holde seg hjemme, og ble derfor ikke med under statsbesøket fra Republikken Korea. Det meldte kongehuset selv i en pressemelding.

EN REISE I TID: Se de historiske bildene fra kong Harald og dronning Sonjas femti år lange ekteskap. Video: Ingrid Cogorno, Foto: NTB Scanpix Vis mer

«Hennes Majestet Dronningen er sykmeldt ut uka på grunn av en infeksjon i høyre fot», het det i meldingen.

Også i 2017 måtte dronninga avlyse oppdrag som følge av sykdom. Den gang var det ryggsmerter som holdt Sonja borte fra jobb og som førte til at dronningas svigerdatter, kronprinsesse Mette-Marit (46), steppet inn for henne.

Første juledag i 2016 var hun også syk, og ble derfor ikke med på den tradisjonsrike gudstjenesten i Holmenkollen kapell.

HALLING: Mens kongefamilien, sammen med Kate og William, går gjennom Ingrid Alexandras skulpturpark, briljerer dronning Sonja med kunnskaper om... hallingdans? Video: Ruben Pedersen Vis mer

- Like før kongefamilien ankom Holmenkollen kapell, fikk vi beskjed fra Slottet om at dronning Sonja ikke ville delta på grunn av forkjølelse. Det var derfor kronprinsesse Mette-Marit som kom i bilen sammen med sin svigerfar kong Harald, sa Se og Hørs kongeekspert Caroline Vagle til Dagbladet den gang.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media