Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Kronprinsesse Mette Marit:

Avlyser ny reise grunnet sykdom

Dropper New York-tur etter råd fra legen. 

SYK: Mette-Marit avlyser reiseplaner grunnet sykdom. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
SYK: Mette-Marit avlyser reiseplaner grunnet sykdom. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

På kronprinsesse Mette-Marits (43) timeplan sto det at hun skulle reise til New York mandag.

Dette i forbindelse med UNDPs 50 års-jubileum som kronprinsen har vært goodwillambassadør for siden 2003.

- Hun frarådes å dra på en lang reise på grunn av en lett lungebetennelse med redusert allmenntilstand, skriver Slottet i en pressemelding.

Avlyste også i går

I går ble seminaret «Responsibility Works», arrangert av Right To Play Norway, på Folketeateret i Oslo.

Da skulle både kronprinsessa og kronprins Haakon (43) dukke opp på arrangementet, som startet klokken 09.00.

Imidlertid var det bare kronprinsen som dukket opp til åpningen av seminaret. Pressen fikk opplyst på stedet at kronprinsessen var syk, men ytterligere opplysninger ble ikke gitt.

Marianne Hagen, kommunikasjonssjef ved Slottet, bekreftet i går overfor Seoghør.no at kronprinsessens fravær var på grunn av sykdom:

PÅ PLASS: Kronprinsesse Mette-Marit på Deichmanske bibliotek på Majorstuen filial i Oslo onsdag. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
PÅ PLASS: Kronprinsesse Mette-Marit på Deichmanske bibliotek på Majorstuen filial i Oslo onsdag. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix Vis mer

- Kronprinsen steppet inn i og holdt kronprinsessens tale for henne. Det er for tidlig å si om sykdommen vil gå utover øvrige av kronprinsesse Mette-Marits oppdrag. Det finnes ikke grunnlag for å dramatisere kronprinsessens fravær torsdag morgen, uttalte Hagen til Seoghør.no.

Var på jobb onsdag

Dagen før var kronprinsesse Mette-Marit imidlertid på plass på arrangementer ved Deichmanske biblioteks filial på Majorstuen og Realfagsbiblioteket ved Universitetet i Oslo.

Kronprinsessen skal likevel ha hoppet over flere poster på det planlagte programmet denne dagen.

Også tidligere har kronprinsesse Mette-Marit vært nødt til å avlyse oppdrag på grunn av sykdom.

I fjor høst skulle kronprinsessen delta på en reise til Brasil sammen med kronprinsen, men ble frarådet av legen sin å reise på grunn av gjentatte luftveisinfeksjoner.

Høsten 2013 ble kronsprinsesse Mette-Marit sykmeldt på grunn av prolaps i nakken, etter å ha slitt med nakken tidligere.

I november 2013 ble kronprinsessen operert for nakkeprolapsen. Etter at hun ble skrevet ut fra sykehuset, gikk hun rehabiliterende turer i skogen sammen med kronprinsen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling