Dronning Sonja:

Avlyser oppdrag etter Behns dødsfall

Dronningen avlyser sitt oppdrag torsdag, dagen før bisettelsen.

AVLYSER OPPDRAG: Dronning Sonja avlyser sitt offisielle oppdrag 2. januar. Foto: NTB scanpix
AVLYSER OPPDRAG: Dronning Sonja avlyser sitt offisielle oppdrag 2. januar. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dronningen skulle ha vært på en utstilling ved Henie Onstad Kunstsenter 2. januar, dagen før bisettelsen av Ari Behn. Det skulle vært hennes første offisielle oppdrag etter dødsfallet.

Det melder NRK.

Dronning Sonja og Ari Behn hadde et nært forhold, selv etter at han og Märtha Louise skilte seg i 2016.

Se og Hør skrev tidligere i år at dronningen og Behn har hatt flere private møter det siste året. De ble også observert sammen på en kunstutstilling i Vestfold i fjor sommer.

Bisettes fredag

Da dødsfallet ble kjent meldte kong Harald følgende på kongehusets nettsider:

- Det er med stor sorg dronningen og jeg har mottatt budskapet om Ari Behns bortgang. Ari var en viktig del av vår familie gjennom mange år, og vi bærer med oss varme, gode minner om ham. Vi er takknemlige for at vi fikk lære ham å kjenne.

Ari Behn bisettes i Oslo domkirke klokka 13.00 fredag. Kirken vil være åpen for alle som ønsker å ta farvel.

GIKK BORT: Onsdag 25. desember kom nyheten om at Ari Behn (47) er død. Slik var hans liv. Video: Dagbladet TV Vis mer

Det er foreløpig ikke kjent hvilke av de kongelige som eventuelt kommer til å være til stede.

- Det er forventet stort oppmøte, så vi oppfordrer folk til å være ute i god tid om de ønsker å være inne i kirken under bisettelsen, skrev familiens talsperson, Geir Håkonsund, til Dagbladet mandag.

Ventes stort oppmøte

Tirsdag klokken 10 legges det ut kondolanseprotokoll i Oslo domkirke, som vil ligge fram til torsdag klokken 16, samt i nattåpen kirke på torsdag fra klokken 18.00-06.00 fredag.

Første juledag gikk Ari Behn bort, 47 år gammel. Dødsfallet har preget den norske befolkning i jula, og Slottsplassen har lyst opp etter at folk har strømmet til for å minnes kunstneren.

DELTE HILSEN: Ebba Rysst Heilmann og Ari Behn fant kjærligheten i 2017. 1. juledag gikk Behn bort etter å ha tatt sitt eget liv. Nå deler Heilmann et rørende innlegg i sosiale medier. Video: Scanpix / Dagbladet TV Vis mer

Det er derfor nærliggende å tro at det vil være mange til stede både inni og utenfor kirken fredag, noe som også er årsaken til at familien valgte Oslo domkirke, kunne Håkonsund fortelle til Dagbladet forrige uke.

Kjent for kunst

I Norge er Behn kjent for sitt forfatterskap og for sin kunst, i tillegg til sitt ekteskap med prinsesse Märtha Louise. De var gift fra 2002 til 2016 og har tre barn sammen.

Behn var godt kjent for sitt kunstneriske talent og fikk sitt skrivende gjennombrudd med novellesamlingen «Trist som faen» i 1999. Verket solgte over 100 000 eksemplarer og fikk blant annet terningkast seks i VG.

2018 ble året Behn for alvor slo gjennom som kunstmaler. I Norge hadde Behn langt over 50 pop up-utstillinger over hele landet, og i 2018 solgte han malerier for 5,7 millioner kroner.

LYSHAV: Hundrevis av lys er tent på Slottsplassen til minne om Ari Behn, som tok livet sitt første juledag. Reportere: Silje Vemøy og Thea Hope / Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer