Tom Cruise:

Avlyser opptak i Sogn

Det blir ingen norgestur på superstjerna denne høsten.

NORGESVENN: Tom Cruise og resten av gjengen fra «Mission Impossible» kommer ikke til Norge likevel denne høsten. Foto: Brian J Ritchie / REX / NTB
NORGESVENN: Tom Cruise og resten av gjengen fra «Mission Impossible» kommer ikke til Norge likevel denne høsten. Foto: Brian J Ritchie / REX / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Superstjerna Tom Cruise skulle etter planen filme i kommunene Sogndal og Aurland til høsten. Alle opptakene er nå avlyst. Det er uvisst om «Mission Impossible»-gjengen kommer tilbake i 2022. Det skriver Bergens Tidende.

- Vi visste veldig lite om innspillinga i utgangspunktet. Vår jobb er å tilrettelegge. Plutselig fikk vi kontrabeskjed. Det sier ordfører i Aurland kommune, Trygve Skjerdal, til avisa.

Var i dialog

Skjerdal er imidlertid ikke den eneste som har visst lite om innspillinga. Mye har vært holdt hemmelig, men statlige postlister viste at mange rom ved Kviknes hotell i Balestrand var booket til filmcrewet. En scene skulle nemlig spilles inn innerst i Esefjorden, som ligger rett ved Balestrand.

Det skal også ha vært en dialog mellom filmgjengen og grunneierne på områder som var tiltenkt - angående tillatelse til landing med helikopter.

I 2020 var Cruise og resten av crewet bak storfilmen «Mission Impossible» i Norge for å filme scener til filmen, til stor glede for norske filmfans.

Kulturminister Abid Raja var en av de som fikk møtt superstjerna ansikt til ansikt, og munnbind mot munnbind, da Cruise var på plass i Åndalsnes i fjor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer