Avlyser premiere etter stjernas dødsfall

Disney har bestemt seg for å avlyse en storslått premiere for filmen «Descendants 3» for å hedre Cameron Boyce.

DØD: Cameron Boyce (20) døde i helga. Foto: Richard Shotwell / INVISION
DØD: Cameron Boyce (20) døde i helga. Foto: Richard Shotwell / INVISIONVis mer

Denne helga ble det kjent at Boyce hadde gått bort, bare 20 år gammel. Skuespilleren var kjent fra en rekke Disney-produksjoner, og hadde i tillegg spilt mot Adam Sandler i de to «Grown Ups»-filmene.

Nå har Disney bestemt seg for å avlyse den storstlåtte premierefesten for filmen «Descendants 3». Filmen har premiere 22. juli. Det melder flere amerikanske medier, blant annet ABC og TMZ.

Boyce hadde en av hovedrollene i filmen.

- Vi er stolte over å være en del av Cameron Boyces arv på skjermen, men vi avlyser premierearrangementet for «Descendants 3». I stedet gir vi penger til en veldedig organisasjon som Cameron hadde et sterkt forhold til. Takk for forståelsen, skriver Disney i en uttalelse.

Ryster Hollywood

I stedet kommer Disney til å donere penger til «The Thirst Project», en veldedig organisasjon som gir rent vann til samfunn flere steder i verden. Boyce selv skal ha hjulpet med å samle inn mer enn 30 000 dollar - snaut 270 000 kroner - til organisasjonen.

Det var lørdag den unge skuespilleren døde i søvne på grunn av et anfall på grunn av en «pågående medisinsk tilstand».

Dødsfallet rystet Hollywood, og det tok ikke lang tid før flere av verdens største stjerner delte kondolansene sine. I tillegg delte flere fans sine følelser og opplevelser av det unge stjerneskuddet.

Familien ba om ro etter dødsfallet, men bekreftet mandag at anfallet skyldtes epilepsi.

Epilepsi

I en eksklusiv uttalelse til E! Online forteller familiens talsperson følgende om dødsfallet:

- Camerons tragiske dødsfall skyldtes et anfall, som var et resultat av hans helsetilstand. Denne tilstanden var epilepsi. Vi prøver å navigere oss gjennom denne ekstremt hjerteskjærende tida, og ber fortsatt om at familien får ro. Slik kan alle de som kjente og elsket ham få sørge og planlegge hans begravelse, som i seg selv er pinefullt, heter det i uttalelsen.

Lommelegen skriver at epilepsi er en av de vanligste sykdommene i nervesystemet, og at omtrent 0,7 prosent av befolkningen har sykdommen. Den kan arte seg på mange forskjellige måter, med spenn fra store anfall med kramper til redusert bevissthet.

Får en epileptiker anfall, er det viktig å passe på at personen ikke skader seg, og at personen har frie luftveier. Norsk Helseinformatikk skriver at langvarige anfall kan medføre store skader dersom pasienten ikke får umiddelbar behandling. Prognosene er derimot gode for de fleste syke, som kan leve fint med riktige medikamenter.