Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Kronprinsesse Mette-Marit:

Avlyste arrangement i siste liten

Kronprins Haakon dukket opp alene på Right To Play-seminar torsdag morgen.

AVLYSTE: Kronprinsesse Mette Marit skulle egentlig dukket ikke opp på seminaret. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
AVLYSTE: Kronprinsesse Mette Marit skulle egentlig dukket ikke opp på seminaret. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Torsdag morgen ble seminaret «Responsibility Works», arrangert av Right To Play Norway, åpnet på Folketeateret i Oslo.

Både kronprinsesse Mette-Marit (43) og kronprins Haakon (43) var ventet på arrangementet, som startet klokken 9.00.

Det var imidlertid bare kronprinsen som dukket opp til åpningen av seminaret. Pressen fikk opplyst på stedet at kronprinsessen var syk, men ytterligere opplysninger ble ikke gitt.

DUKKET OPP ALENE: Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette Marit skulle egentlig delta på Right To Play-seminaret sammen, men kronprinsen dukket opp alene. Slottet bekrefter at Mette Marit er syk. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
DUKKET OPP ALENE: Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette Marit skulle egentlig delta på Right To Play-seminaret sammen, men kronprinsen dukket opp alene. Slottet bekrefter at Mette Marit er syk. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Kronprinsen foretok åpningen alene, men han kom seinere enn planlagt fordi flyet hans fra Finland var forsinket.

Marianne Hagen, kommunikasjonssjef ved Slottet, bekrefter overfor Seoghør.no at kronprinsessens fravær skyldes sykdom:

- Kronprinsen steppet inn og holdt kronprinsessens tale for henne. Det er for tidlig å si om sykdommen vil gå utover øvrige av kronprinsesse Mette-Marits oppdrag. Det finnes ikke grunnlag for å dramatisere kronprinsessens fravær torsdag morgen, uttaler Hagen.

Var på jobb dagen før

Programmet på nettsidene til Det norske kongehus er muligens blitt endret i morgentimene torsdag, ettersom det var opplyst i forhåndsannonseringen at kronprinsessen skulle delta på åpningen av seminaret.

Onsdag var kronprinsesse Mette-Marit imidlertid på plass på arrangementer ved Deichmanske biblioteks filial på Majorstuen og Realfagsbiblioteket ved Universitetet i Oslo.

Kronprinsessen skal likevel ha hoppet over flere poster på det planlagte programmet onsdag.

Også tidligere har kronprinsesse Mette-Marit vært nødt til å avlyse oppdrag på grunn av sykdom.

I fjor høst skulle kronprinsessen delta på en reise til Brasil sammen med kronprinsen, men ble frarådet av legen sin å reise på grunn av gjentatte luftveisinfeksjoner.

Høsten 2013 ble kronsprinsesse Mette-Marit sykmeldt på grunn av prolaps i nakken, etter å ha slitt med nakken tidligere.

I november 2013 ble kronprinsessen operert for nakkeprolapsen. Etter at hun ble skrevet ut fra sykehuset, gikk hun rehabiliterende turer i skogen sammen med kronprinsen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!