10 år siden 22. juli 2011:

Avlyste i siste liten

I dag markeres det at det er 10 år siden terrorhandlingene ved regjeringskvartalet og på Utøya.

MINNEMARKERING: Kronprinsparet var torsdag til stede under en minnemarkering utenfor regjeringskvartalet. Kronprins Haakon møter derimot alene i Hole kirke torsdag ettermiddag. Foto: Spa / Dana Press / NTB
MINNEMARKERING: Kronprinsparet var torsdag til stede under en minnemarkering utenfor regjeringskvartalet. Kronprins Haakon møter derimot alene i Hole kirke torsdag ettermiddag. Foto: Spa / Dana Press / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I dag, torsdag 22. juli, markerer at det er 10 år siden 77 mennesker mistet livet, da de ble drept ved regjeringskvartalet og på Utøya.

I den anledning blir det arrangert nasjonale arrangementer, for å minnes de som måtte bøte med livet den regnfulle fredagen i 2011. I Oslo har det fra morgenen av blitt avholdt minnesmarkering ved regjeringskvartalet.

Der møtte blant andre statsminister Erna Solberg (60), tidligere Arbeiderparti-leder og nå generalsekretær i NATO Jens Stoltenberg (62) og medlemmer fra AUF.

Kronprins Haakon (48) og kronprinsesse Mette-Marit (47) var også til stede, og representerte kongehuset. Kongefamilien skal også delta på flere arrangementer utover dagen, ifølge Kongehuset.

Holdt fast i Haakon

Under minnemarkeringen var det et tydelig berørt kronprinspar som møtte opp. De var plassert på fremste rad, sammen med blant andre Erna Solberg og AUF-leder Astrid Hoem (26).

Der ble det holdt taler, og kronprinsparet deltok også på ett minutts stillhet foran blomsterkransene som var satt fram.

Da AUF-ere fra hele landet sto og leste opp navnet til alle de 77 ofrene, kunne man også se kronprinsessa stå bak kronprinsen, mens hun holdt et godt grep om hånda hans.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer