Taylor Swift:

Avslører alvorlig sykdom i familien

Sangfuglen avslører at morens kreft har kommet tilbake.

KREFTSYK: Her mottar Taylor Swift pris under Country Music Awards i 2015, og det var moren, Andrea Finlay, som overrakte popstjernen statuetten. Foto: NTB Scanpix
KREFTSYK: Her mottar Taylor Swift pris under Country Music Awards i 2015, og det var moren, Andrea Finlay, som overrakte popstjernen statuetten. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

For fire år siden opplevde Taylor Swift (29) alle barns mareritt, da moren hennes, Andrea Finlay (61), fikk påvist kreft.

Nyheten kom våren 2015, like før artisten skulle legge ut på verdensturné med albumet «1989». I et følelsesladd innlegg på sin egen nettside avslørte Swift den gang selv at moren var blitt syk.

- Vanligvis når ting skjer med meg, bearbeider jeg følelsene mine ved å skrive musikk, og så får dere høre om det mye senere. Men dette er noe familien min og jeg synes dere skulle få vite allerede nå, skrev hun i innlegget.

Deretter fortalte popstjerna at hun som julegave fra moren hadde ønsket at hun skulle ta en helsesjekk, slik at hun kunne slutte å bekymre seg for henne. Selv om Finlay følte seg helt fin i forkant, dro hun likevel til legen for å betrygge barna.

View this post on Instagram

Let the games BEGIN.

A post shared by Taylor Swift (@taylorswift) on

- Resultatene har kommet, og det er med tungt hjerte at jeg forteller dere at mamma har fått kreft.

Grammy-vinneren delte videre at hun ønsket å holde detaljene rundt diagnosen og behandlingen moren skulle gjennom, privat. Grunnen til at hun valgte å dele nyheten i det hele tatt, var for å få fansen til å minne sine egne foreldre om å ta en tur til legen og sjekke seg.

- Mamma har en viktig kamp å kjempe. Takk for at dere bryr dere om familien min så mye at hun ønsket å dele denne informasjonen med dere. Jeg håper og ber om at dere aldri vil få slike nyheter selv, avsluttet hun innlegget med.

Begge foreldrene fikk kreft

De siste årene har «You Belong With Me»-sangeren forholdt seg taus om morens sykdom, men onsdag avslører hun at kreften nå er tilbake. Samtidig åpner hun opp om at det har vært flere tøffe stunder innad i familien.

- Jeg har måttet lære å takle alvorlig sykdom i familien min. Begge foreldrene mine har hatt kreft, og mamma kjemper fremdeles mot kreften, nok en gang. Det har lært meg at det finnes to typer problemer, de som er ekte og alle de andre. Mammas kreft er et ekte problem, forteller hun til Elle.

- Tidligere pleide jeg å bekymre meg skikkelig over daglige opp- og nedturer. I dag retter jeg alt stress og alle bønner mot de ekte problemene.

Saken fortsetter nedenfor.

29-åringen forklarer også hvordan hun håndterer livet i vanskelige tider. Hun mener det er viktig å se fremover og finne små gleder i hverdagen.

- Når jeg har gått gjennom mørke og vonde perioder, så har jeg alltid funnet litt lettelse og håp i å telle ned og se frem mot ting jeg gleder meg til.

- Noen ganger kan man bli overveldet av nåtiden og da er det godt å få litt perspektiv om at livet alltid vil fortsette, og bedre ting vil skje, sier hun.

Turbulent kjærlighetsliv

Også på kjærlighetsfronten har Swift hatt mange nedturer i løpet av de siste årene. Hun har blant annet gått gjennom svært offentlige brudd etter virvelvind-romanser med stjerner som skuespiller Tom Hiddleston (38) og DJ Calvin Harris (35).

I 2017 kom nyheten om at Taylor hadde falt for den britiske skuespilleren Joe Alwyn (27), og denne gangen har hun valgt å verne godt om forholdet sitt.

Duoen, som skal ha datet en god stund før romansen ble kjent, har holdt en svært lav profil, og kun et par ganger har fotografene klart å ta bilder av dem sammen.

KJÆRESTEN: Skuespiller Joe Alwyn er Taylor Swifts kjæreste. Paret viser seg sjelden offentlig sammen. Foto: NTB Scanpix
KJÆRESTEN: Skuespiller Joe Alwyn er Taylor Swifts kjæreste. Paret viser seg sjelden offentlig sammen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Grammy-vinneren har selv aldri uttalt seg offentlig om sin kjærlighet til 27-åringen, men i september lettet Alwyn på sløret om hvorfor de er så hemmelighetsfulle, i et intervju med den britiske utgaven av Vogue.

På spørsmål om hva han synes om å date en av verdens mest populære artister, svarte han nemlig følgende:

- Jeg forstår at folk gjerne vil vite slike ting. Jeg tror vi har lyktes med å holde oss veldig private, og jeg tror også det har sunket inn for folk. Jeg foretrekker å snakke om arbeidet mitt i stedet for.

Sammen på Golden Globe Awards

De siste månedene har derimot turtelduene blitt sett oftere ute i offentligheten sammen.

I januar dukket de begge blant annet opp på Golden Globe Awards. De stilte riktignok ikke opp sammen til bilde på den røde løperen, for popstjernen regelrett snek seg inn på arrangementet og overrasket som en av prisutdelerne.

Swift skal også ha vært der for å støtte Alwyn, som spiller i filmen «The Favourite», som var nominert til pris. Det ble hevdet at hun unnlot å gå ned den røde løperen sammen med kjæresten fordi hun ikke ønsket å stjele oppmerksomheten fra ham.

RØD LØPER: Taylor Swift var til stede under årets Golden Globes. Her på Warner Bros etterfest. Foto: NTB Scanpix
RØD LØPER: Taylor Swift var til stede under årets Golden Globes. Her på Warner Bros etterfest. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg synes det er normalt

Etter at prisutdelingen var ferdig ble duoen derimot observert på flere av etterfestene sammen, men ikke tro at dette betyr at de kommer til å åpne seg om forholdet av den grunn.

Det gjorde nemlig Alwyn helt klart i et intervju med The Journal i januar.

- Jeg tror ikke at noe du møter på gata bare ville åpnet seg fullstendig til deg, så hvorfor skal jeg gjøre det? spurte han journalisten.

- Og på grunn av dette, så blir vi definert for å være «merkelig private». Greit. Men jeg synes ikke vi er det. Jeg synes det er normalt, konstanterte han.

Swift og Alwyn skal ifølge People ha møttes for første gang under en Kings of Leon-konsert i oktober 2016. Det skal angivelig ha vært venninnene til Taylor som introduserte dem for hverandre.

Forholdet mellom de to ble kjent kun et drøyt halvår etter at Swift og Tom Hiddleston gikk fra hverandre. Virvelvind-romansen mellom popstjerna og skuespilleren ble avslørt i juni 2016, da paret ble avbildet tett omslynget på en strand på Rhode Island.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer