Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Nelly:

Avslører årsaken til det berømte plasteret

- Han vet at jeg har det på for ham.

PLASTER PÅ KINNET: I flere år var plasteret på kinnet til rapperen Nelly hans kjennetegn. Her avbildet i 2002. Foto: NTB Scanpix
PLASTER PÅ KINNET: I flere år var plasteret på kinnet til rapperen Nelly hans kjennetegn. Her avbildet i 2002. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lørdag går konserten «We Love The 2000s» av stabelen for et utsolgt Telenor Arena, der blant andre Wyclef Jean (49) og Nelly (44) er blant artistene.

Sistnevnte rapper, hvis egentlige navn er Cornell Haynes Jr, står bak låter som «Hot in Herre» og «Dilemma», og var en hitmaskin på begynnelsen av 2000-tallet.

Han har siden den gang ikke gjort stort ut av seg offentlig.

44-åringen ble født i Austin, Texas, i 1974, før familien pakket koffertene og flyttet til St. Louis i Missouri.

I 1993 grunnla han hiphop-gruppa «St. Lunatics» - noe som førte til at han fikk solokontrakt og i 2000 ga ut debutalbumet «Country Grammar».

Ifølge nettstedet Celebs Now gikk både Nellys første og andre album rett til topps på musikklistene i USA, og han er blitt rangert som den fjerde største rapperen gjennom tidene, med over 21 millioner solgte album.

I løpet av sin storhetstid vant Nelly en rekke Grammy-priser, designet en kleskolleksjon, hadde sin egen energidrikk og datet sangeren Ashanti (38), som i likhet med ham selv var blant de største artistene på den tida.

SUPERPAR: Nelly har tidligere datet sangeren Ashanti. Her er de to avbildet sammen i 2006. Foto: NTB Scanpix
SUPERPAR: Nelly har tidligere datet sangeren Ashanti. Her er de to avbildet sammen i 2006. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det berømte plasteret

For de som har fulgt Nelly opp gjennom årene, er det nok mange som husker plasteret han hadde på kinnet.

Han skal først ha hatt det på som følge av en basketball-skade, men deretter skal plasteret ha blitt værende. Og det av en spesiell grunn.

Se dette innlegget på Instagram

#TBT first B.E.T awards show..!!!

Et innlegg delt av NELLY (@nelly)

Plasteret, som i mange år var et av 44-åringens kjennetegn, ble nemlig et symbol for en kamerat. Ifølge Telegraph har Nelly tidligere uttalt at han hadde det synlig på kinnet for å støtte kollegaen Lavell Webb (43), som var en del av hiphop-gruppa «St. Lunatics».

Webb, som går under artistnavnet City Spud, var blant annet med på Nellys hitsingel «Ride wit Me», og ble i 1999 dømt til ti års fengsel for væpnet ran.

- Jeg kan fremdeles følge drømmene mine, men uten ham ved min side. Det er det som gjør vondt, har rapperen uttalt om fengslingen.

- Jeg vet at når han ser meg på tv og ser at jeg har på dette plasteret, så vet han at jeg har det på for ham.

Ifølge ViralThread ble plasteret tatt av da kameraten slapp ut av fengsel.

STØTTET KAMERATEN: Nellys plaster dekket først en skade, før det fikk en mer betydningsfull mening. Foto: NTB Scanpix
STØTTET KAMERATEN: Nellys plaster dekket først en skade, før det fikk en mer betydningsfull mening. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Klamret seg fast

Innen 2013 hadde karrieren til Nelly fått et kraftig fall, og ifølge Noisey gjorde rapperen så godt som alt han kunne for å klamre seg fast til kjendisstatusen sin.

Blant annet prøvde han seg som country-musiker, var med på en sang på Miley Cyrus' (25) album, dukket opp i en Cheerio-reklame og samarbeidet med Nicki Minaj (35). Han ga også ut et nytt album, som aldri slo noe særlig an.

I 2014 fikk han sin egen realityserie, med det passende navnet Nellyville. Serien gikk på tv over to sesonger, før den ble kansellert etter bare ett år.

SPILLER FORTSATT: Til tross for at Nelly hadde sin storhetstid på begynnelsen av 2000-tallet, spiller han fremdeles konserter. Lørdag er han å se i Telenor Arena. Her i Texas i oktober i år. Foto: NTB Scanpix
SPILLER FORTSATT: Til tross for at Nelly hadde sin storhetstid på begynnelsen av 2000-tallet, spiller han fremdeles konserter. Lørdag er han å se i Telenor Arena. Her i Texas i oktober i år. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Voldtektsanklager

I oktober 2017 kom Nellys navn godt til syne i internasjonale medier igjen, da en kvinne hevdet at rapperen hadde voldtatt henne på en turnebuss i Washington.

Ifølge E! News hadde Nelly først tvunget henne til å ha sex med ham uten kondom, for så å tilby henne penger etter at akten var over.

Nelly og hans representanter har hele veien benektet at hendelsen fant sted, og i slutten av september i år trakk kvinnen anmeldelsen - og tiltalen mot rapperen ble trukket for godt.

Dette har ført til at Nelly nå ønsker å gå rettens vei mot kvinnen med anklagene, og hans representanter har skrevet følgende i en uttalelse:

- Nellys rykte er blitt kraftig skadet. Han har tapt på dette økonomisk, og har måttet se familien sin lide. Som et resultat av dette, planlegger han nå å gå videre med en etterforskning som et første steg i å bygge opp ryktet sitt igjen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!