KONGEHUSET: I en pressemelding fredag kveld ble det avklart at kong Harald blir innlagt på Rikshospitalet over helgen. Vis mer

Kong Harald:

Avslører årsaken til innleggelsen

I en ny pressemelding kommer det fram hva kong Harald er innlagt for.

Publisert
Sist oppdatert

Fredag formiddag kom nyheten om at kong Harald (83) ble innlagt på Rikshospitalet i dag tidlig. Det opplyste kongehuset på sine nettsider.

Det kom imidlertid ikke fram hva kongen var innlagt for, men i en ny pressemelding forklarer kongehuset årsaken bak innleggelsen.

Der kommer det fram at kong Harald er innlagt for tung pust.

- Kongen er nå til utredning. Covid-19 er allerede utelukket, heter det videre.

<strong>INNLAGT:</strong> Kong Harald er innlagt på Rikshospitalet for tung pust. Nå er han til utredning på sykehuset. Foto: Berit Roald / NTB
INNLAGT: Kong Harald er innlagt på Rikshospitalet for tung pust. Nå er han til utredning på sykehuset. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer

Var på besøk

Den nye pressemeldingen kommer bare kort tid etter at dronning Sonja (83) ble observert kjørende bort fra akuttmottaket til Rikshospitalet, etter å ha vært på besøk hos ektemannen.

Det opplyste Dagbladets reporter, Thea Hope, som befinner seg utenfor Rikshospitalet.

<strong>HAR VÆRT PÅ BESØK:</strong> Dronning Sonja tok turen innom Rikshospitalet for å besøke Kong Harald. Foto: Vidar Ruud / NTB
HAR VÆRT PÅ BESØK: Dronning Sonja tok turen innom Rikshospitalet for å besøke Kong Harald. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer

- Dronning Sonja kjørte selv bilen med en annen ved siden av, og bak var det en svart bil med sikkerhetsvakter, forklarte Hope, og la til:

- Før dronning Sonja kjørte bort fra akuttmottaket var det flere sikkerhetsvakter som blokkerte innsynet til akuttmottaket.

Kong Harald skulle etter planen besøke dronning Sonjas barndomshjem i Lillehammer fredag ettermiddag. Besøket er i anledning markeringen av Tuengen allé 1b på Maihaugen i Lillehammer.

Dronning Sonja skal derimot gjennomføre besøket i Lillehammer alene. Det har fylkesmannen i innlandet fått beskjed om fra Slottet, ifølge GD.

RIKSHOSPITALET: Fredag formiddag kom nyheten om at kong Harald (83) er sykmeldt. Det opplyste kongehuset på sine nettsider. Vis mer

Se og Hørs kongehusekspert, Anders Johan Stavseng, forklarer overfor Dagbladet at det skal veldig mye til før kong Harald avlyser en oppgave.

- I dag var det som sagt både statsråd og barndomshjemmet til Sonja på Maihaugen, så han hadde nok virkelig gledet seg til denne dagen. Så her har det nok skjedd et eller annet som de rundt, eller kongen selv, har bestemt seg for at her må det en ytterligere sjekk til, sier han.

HYLLES: 25. septemberg kom nyheten om at kong Harald (83) ble innlagt på Rikshospitalet i dag tidlig. Dette hadde folk på Karl Johan å si om ham. Vis mer

Innlagt tidligere i år

Sykehusinnleggelsen kommer over et halvt år etter at kong Harald var innlagt på samme sykehus. Den gang ble innleggelsen begrunnet med svimmelhet.

«Hans Majestet Kong Harald ble i dag innlagt på Rikshospitalet på grunn av svimmelhet. Det er ikke funnet alvorlig sykdom», het det i uttalelsen fra kongehuset den gang.

Mens kong Harald var syk, var det kronprins Haakon som steppet inn for faren, og fungerte som regent.

MØTTE PRESSEN: Kronprins Haakon beskrev den siste tiden som tung. Vis mer

- Takk for omtanken. Kongen er i bedring, og regner med at han skal være tilbake hjemme fra sykehuset igjen i løpet av denne uka. Etter forholdene bra. Han var svimmel og uvel, det var årsaken til at han kom på sykehuset, uttalte kronprins Haakon til det oppmøtte pressekorpset da han besøkte flyktninghjelpen i Oslo - kort tid før kongen ble utskrevet fra sykehuset.

- Det har vært en tung periode. Men vi prøver så godt å ta vare på hverandre, la han til.

Kong Harald ble også sykmeldt før jul i fjor, den gang på grunn av en virusinfeksjon. Lille julaften ble han friskmeldt, og feiret jul sammen med kongefamilien som planlagt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer