Prins Philip:

Avslører årsaken til innleggelsen

Den 99 år gamle britiske prinsen er fortsatt innlagt på sykehus.

INNLAGT: Det var i forrige uke det ble kjent at prins Philip hadde blitt innlagt på sykehus etter å ha følt seg uvel. Her avbildet med kona, dronning Elizabeth. Foto: Harry Page /REX / NTB
INNLAGT: Det var i forrige uke det ble kjent at prins Philip hadde blitt innlagt på sykehus etter å ha følt seg uvel. Her avbildet med kona, dronning Elizabeth. Foto: Harry Page /REX / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Siden forrige uke har det blitt skrevet mye om prins Philip (99) som følge av at han ble innlagt på sykehus. Sykehusinnleggelsen kom etter at 99-åringen hadde følt seg uvel.

- Hans kongelig høyhet, hertug av Edinburgh, ble lagt inn på King Edward VII Hospital i London tirsdag kveld, sa en talsperson for Buckingham Palace den gang.

Forrige fredag meldte flere britiske medier, deriblant Sky News, at prins Philip blir på sykehuset utover denne uka til observasjon.

Videre kom det fram at 99-åringen er ved godt mot og at han blir behandlet med stor varsomhet.

TALE: Dronning Elizabeth talte til det britiske folk under coronakrisen. Bilder fra BBC. Vis mer

Får behandling

I går uttalte også prins William (38) at prins Philip har det «bra», og at legene følger nøye med på ham på sykehuset, ifølge Sky News.

Årsaken til prins Philips innleggelse har imidlertid ikke blitt oppgitt, før nå. I en uttalelse fra Buckingham Palace blir det opplyst om at prins Philip har fått en infeksjon og at han blir behandlet for denne.

- Han har det bra og reagerer fint på behandlingen, heter det videre i uttalelsen, ifølge BBC.

Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, fortalte nylig til Dagbladet at den britiske prinsen tidvis har hatt helseproblemer.

FRIVILLIG: Prins William avslører hvordan han og hertuginne Kate har bidratt under coronakrisen. Video: Kensington Royal Vis mer

- Men jeg vil si langt mindre enn man skulle vente. Han fyller jo tross alt 100 år i år, sa hun, og fortsatte:

- Det siste året har han levd ganske så isolert sammen med sin kone på Windsor på grunn av pandemien. Alderen tilsier jo at de begge er i risikogruppen. Det er dog kjent at de har fått coronavaksine.

Trakk seg tilbake

Buckingham Palace opplyste i starten av januar om at dronning Elizabeth (94) og ektemannen hadde blitt vaksinert.

Prins Philip, som fyller 100 år seinere i år, pensjonerte seg fra sine kongelige plikter i 2017 på grunn av helsetilstanden. 99-åringen, som har stått ved dronningas side siden hennes tiltredelse i 1952, hadde konas fulle støtte i beslutningen om å trekke seg tilbake.

OVERRASKER: I den første episoden av prins Harry og hertuginne Meghan podcast får vi høre noe helt uventet på slutten. Video: AP/ NTB SCANPIX Vis mer

Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, påpekte overfor Dagbladet den gang at det var forståelig at Philip ønsket mer ro i framtida.

- Det er ikke rart at han ønsker mer ro. Selv om han framstår som frisk og rask, har han hatt en del helseproblemer de siste åra. Blant annet var han syk under deler av feiringen av dronning Elizabeths 60 år på tronen, og ved julehøytida var både han og dronning Elizabeth syke, sa Vagle.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer