«The Voice»-stjerne snakker ut etter Trump-skandalen:

Avslører at hun ble befølt og truet av mannlig musikk-topp

- Han klådde oppunder skjørtet mitt, sier Meghan Linsey.

SNAKKER UT: Den amerikanske countrystjerna Meghan Linsey velger å fortelle om sine opplevelser med seksuell trakassering i kjølvannet av skandalevideoen av Donald Trump fra 2005. Her er hun avbilda på CMT Music Awards i Nashville i juni. Foto: REUTERS/Jamie Gilliam/ NTB Scanpix
SNAKKER UT: Den amerikanske countrystjerna Meghan Linsey velger å fortelle om sine opplevelser med seksuell trakassering i kjølvannet av skandalevideoen av Donald Trump fra 2005. Her er hun avbilda på CMT Music Awards i Nashville i juni. Foto: REUTERS/Jamie Gilliam/ NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Forrige uke publiserte Washington Post en video av Donald Trump (70) fra 2005 som sendte sjokkbølger gjennom amerikansk politikk.

Videoen inneholder presidentkandidatens omtale av et mislykket forsøk på å forføre en gift kvinne - og svært nedsettende omtale av kvinner generelt. Trump sier blant annet at man kan gjøre hva man vil med kvinner når man er berømt - til og med ta dem i skrittet.

I kjølvannet av den oppsiktsvekkende videoen har republikanerne fått sin dårligste meningsmåling på sju år. Imidlertid er det ikke bare innenfor politikken opptaket har skapt reaksjoner.

VILLE DELE: Trumps uttalelser har også fått Amber Tamblyn til å fortelle sin overgrepshistorie. Her er hun i en scene fra «The Grudge 2». Foto: David Appleby/ Columbia Pictures/ NTB Scanpix
VILLE DELE: Trumps uttalelser har også fått Amber Tamblyn til å fortelle sin overgrepshistorie. Her er hun i en scene fra «The Grudge 2». Foto: David Appleby/ Columbia Pictures/ NTB Scanpix Vis mer

Filmstjerna Amber Tamblyn (33) har valgt å dele sin personlige overgrepshistorie som motsvar til Trumps mannssjåvinisme, og hun er ikke alene. Nå har også artisten Meghan Linsey (30) kastet seg på.

- Prøvde å løfte meg opp etter rumpa

Linsey, som kom på annenplass i amerikanske «The Voice» i 2015, deler sin oppsiktsvekkende historie i et innlegg på sin private Facebook-profil.

Yahoo!Music har fått tillatelse til å gjengi Linseys innlegg, der hun skriver om et overgrep hun ble utsatt for da hun var på turné med bandet sitt Steel Magnolia i 2010:

«En veldig mektig mann i musikkbransjen tok oppunder skjørtet mitt. Han klådde på meg og fortsatte ved å prøve å løfte meg opp etter rumpa, i en buss foran masse viktige folk», skriver hun ifølge nettstedet.

Videre skriver sangstjerna at hun følte seg ydmyket, men at hun sa til mannen - som hun ikke ønsker å navngi - at han skulle slutte å ta på henne og slippe henne ned.

BEDT OM Å HOLDE KJEFT: Meghan Linsey hevder at hun fikk beskjed om å ikke fortelle noen om overgrepet hun ble utsatt for i 2010. Her er hun avbilda under prøvene til en 4. juli-konsert i Washington D.C. i 2015. Foto: Paul Morigi/Getty Images for Capitol Concerts/AFP/ NTB Scanpix 
BEDT OM Å HOLDE KJEFT: Meghan Linsey hevder at hun fikk beskjed om å ikke fortelle noen om overgrepet hun ble utsatt for i 2010. Her er hun avbilda under prøvene til en 4. juli-konsert i Washington D.C. i 2015. Foto: Paul Morigi/Getty Images for Capitol Concerts/AFP/ NTB Scanpix  Vis mer

- Ble truet til taushet

Oppstyret skapte en scene, og ifølge Linsey ble mannen både flau og sint. Og det stoppet ikke der. Dagen etter ble sangeren trua av den samme mannen.

«Den neste kvelden stilte han seg bak meg og hvisket i øret mitt: 'Jeg eier båter som er mye større enn du kan forestille deg, og jeg kan sette deg ut midt på havet der ingen noensinne ville høre fra deg igjen. Bare husk det'. Så lo han og gikk sin vei», hevder Linsey i innlegget.

30-åringen forteller videre at trusselen fra den mannlige bransjetoppen fikk det til å gå kalt nedover ryggen på henne.

Ifølge Facebook-innlegget, som Yahoo!Music har publisert i sin helhet, valgte Linsey å fortelle om overgrepet til både manageren og sjefen for plateselskapet sitt. Begge skal den gang ha rådet henne til å holde tett om overgrepet.

«Fordi han var så mektig, kunne han gjøre hva han ville med meg. Hvis jeg ville ha en sangkarriere måtte jeg la ham klå på meg hvor han ville, og han fikk lov til å true meg. Det var bare jeg som hadde noe å tape hvis jeg ikke føyet meg», skriver hun i dag - drøye seks år senere.

KVINNEKRITIKK: Donald Trumps omtale av kvinner er på ny gjenstand for kritikk. Denne gang grunnet en video fra 2005 der Trump beskriver hvordan man kan opptre rundt kvinner når man er rik og berømt som han er. Video: CNN Vis mer

- Fikk lyst til å kaste opp

Det er et slikt asymmetrisk maktforhold mellom kvinner og mektige menn som har fått Meghan Linsey til å kaste seg inn i Trump-debatten.

Hun fnyser av presidentkandidatens unnskyldninger om at de nedsettende ytringene hans var en form for «garderobeprat» mellom ham og kjendisreporteren Billy Bush (44).

«Når alt kommer til alt, så er det IKKE bare prat. Dette er en overgrepskultur der mektige menn forgriper seg seksuelt på kvinner og slipper unna med det på grunn av 'hvem de er'. Donald Trump er en av disse mennene», mener Linsey.

KONTROVERSIELL: Donald Trump tar demokratenes presidentkandidat Hillary Clinton i hånda etter debatten søndag. Foto: Gary He/ EPA/ NTB Scanpix
KONTROVERSIELL: Donald Trump tar demokratenes presidentkandidat Hillary Clinton i hånda etter debatten søndag. Foto: Gary He/ EPA/ NTB Scanpix Vis mer

«The Voice»-stjerna skriver at hun tidligere ikke ville stemme på Trump fordi han har angrepet en rekke minoritetsgrupper, og fordi hun har venner som tilhører disse gruppene.

Nå har hun enda mer imot republikanernes presidentkandidat, skriver artisten på Facebook, ifølge Yahoo!Music:

«Å høre kommentarene hans i den videoen gjorde dette enda mer personlig for meg. Jeg fikk lyst til å kaste opp, fordi det minnet meg om alle de gangene jeg er blitt krenket som kvinne».

Slik kan du følge valgthrilleren på dagbladet.no Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer