Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Elon Musk og Grimes:

Avslører bakgrunnen for bisart babynavn

Twitter-brukerne ble ikke akkurat noe klokere etter artistens forklaring.

FORKLARER: I går skapte Elon Musk full forvirring da han delte hva sin nyfødte sønn skulle hete. Nå forklarer den nybakte mora betydningen bak det noe spesielle navnevalget. Foto: NTB Scanpix
FORKLARER: I går skapte Elon Musk full forvirring da han delte hva sin nyfødte sønn skulle hete. Nå forklarer den nybakte mora betydningen bak det noe spesielle navnevalget. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Tirsdag kunne stjerneparet Elon Musk (48) og Claire Elise Boucher (32), bedre kjent under artistnavnet Grimes, avsløre at de har blitt foreldre til en nyfødt sønn.

Det bekreftet førstnevnte på Twitter, hvor han kunne meddele at alt stod bra til med både mor og barn.

På et spørsmål fra en følger om hva som blir babyens navn, svarte Musk følgende:

«X Æ A-12 Musk».

Helene Olafsen ble mamma for kort tid siden. Nå er hun tilbake på jobb, og deler sine tanker om sin første tid med baby i hus. Vis mer

Skapte full forvirring

Det oppsiktsvekkende navnet fikk flere til å sperre opp øynene og fundere over om det faktisk er sant eller ikke. Flere av følgerne trodde det var en kode, og mange har hittil gitt sine forsøk på å knekke koden på Twitter.

En god del pekte på at Æ på engelsk kalles «ash», og tolket det dit hen at det nettopp er fornavnet på sønnen. Andre kom fram til konklusjonen at A-12 viser til erkeengelen Michael. En annen følger kom fram til at fasiten er «Neal»

Til slutt brøt den nybakte mora tausheten og bestemte seg for å forklare navnet til parets sønn, samtidig som hun bekreftet det noe spesielle navnevalget.

«X, den ukjente variabelen. Æ, min alviske stavemåte for Ai (kjærlighet og/eller kunstig intelligens). A-12= forløper til SR-17 (vårt favorittfly). Ingen våpen, ingen forsvar, bare fart. Stor i kamp, men ikkevoldelig».

« + A= Archangel, favorittlåta mi», konkluderte hun med.

Med det prøver artisten tilsynelatende å forklare at sønnens navn er en kombinasjon av det ukjente, kjærlighet, kunstig intelligens og en referanse til et fly uten våpenkapasitet.

FAMILIE: Kristin og Dennis lettet på sløret om videre familieplaner. Reporter: Thea Hope/ Rød Løper Vis mer

Blandede reaksjoner

Det tok imidlertid ikke lang tid før Twitter-brukerne responderte på Grimes' forklaring, og det viser seg at mange av dem ikke akkurat ble noe klokere.

«Er vi egentlig sikre på at det er et menneskelig barn?», skriver en.

«Takk for at du forklarte, jeg forstår ingenting», følger en annen opp med.

«Herregud, vi alle ba om at dette var en spøk», skriver en tredje.

Andre har medfølelse for parets nyfødte sønn.

«Jeg får så vondt av babyen når han skal lære seg hvordan han skal skrive navnet sitt», skriver en annen Twitter-bruker.

«Det er et barn, ikke en Tesla-modell», påpeker en annen.

FØDSEL: Den svenske toppbloggeren Kenza Zouiten Subosic ble mor i fjor etter mange vansker. Video: Kenza Zouiten Subosic. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

Hintet

Det var i januar i år at de første hintene om den forestående fødselen kom fra Grimes. Hun delte et toppløsbilde av seg selv på Instagram, der det var redigert inn et foster på den runde magen.

Men det var først i februar at sangeren offisielt bekreftet at paret ventet sitt første barn sammen.

I et intervju med The Face Magazine sa hun at hun var sju måneder på vei. 32-åringen røpet også hvordan hun kommer til å oppdra barnet sitt, og de framtidige barna sine.

Grimes fortalte at hun ikke utelukket å sende dem bort for å bo i skogen sammen med bestefaren sin med jevne mellomrom.

- Jeg må nok sende dem (barna, journ.anm.) bort for å bo i skogen med bestefaren sin med jevne mellomrom, så de ikke blir bortskjemte. Han er veldig intens, fortalte hun.

FORELDRE: Det er en ny hverdag for den tidligere realitydeltakeren, etter at hun fikk sitt første barn. Video: Rød Løper Vis mer

Fem sønner fra før

Tesla-gründer Musk har fra før fem sønner med ekskona, forfatteren Justine Wilson (47). De fem guttene er de to tvillingene Griffin og Xavier (16) og trillingene Damian, Saxon og Kai (14).

Grimes og Tesla- og SpaceX-gründer Musk har vært sammen siden 2018, og forholdet kunngjorde de ved å komme sammen på den røde løperen under Met-gallaen samme år.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!