Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Ellen DeGeneres:

Avslører bisarre krav

Ytterligere uttalelser fyrer opp under Ellen-spekulasjoner.

KRITKK: Ellen DeGeneres og hennes produsenter har i flere måneder vært offer for sterk kritikk. Nå har spekulasjonene fått ytterligere kjøtt på beinet. Foto: NTB Scanpix
KRITKK: Ellen DeGeneres og hennes produsenter har i flere måneder vært offer for sterk kritikk. Nå har spekulasjonene fått ytterligere kjøtt på beinet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

SISTE: Ellen DeGeneres skal nylig ha sagt til sine ansatte at hun er lei seg og skuffet etter anklagene om giftig arbeidsmiljø. Les mer om dette her.

De siste månedene har internett nærmest eksplodert i rykter og spekulasjoner kring talkshowdronninga Ellen DeGeneres (62).

Kritikken har haglet etter at en rekke personer har gått ut på sosiale medier og anklaget komikeren for å være mindre grei enn det hun gir seg ut for å være.

Helt siden 2003 har talkshowet «The Ellen DeGeneres Show» rullet over tv-skjermer over hele verden. Gjennom 17 år har hun hjulpet folk gjennom tøffe tider og trange økonomiske situasjoner - med for eksempel møter med stjerner eller store pengegaver.

I mars gikk imidlertid den nokså ukjente komikeren Kevin T. Porter ut på Twitter og oppfordret alle til å dele sine verste historier om 62-åringen, og det strømmet på med meldinger. Der ble hun blant annet kalt «den slemmeste personen som finnes».

KLINER TIL: Superstjerna Jennifer Aniston gjester «The Ellen DeGeneres Show», og byr mildt sagt på seg selv. Video: TV3 / Rød Løper Vis mer

Bisarre krav

Da skal det også ha kommet fram anklager om et giftig arbeidsmiljø - noe «The Ellen DeGeneres Show» nå granskes for, ifølge blant andre The Hollywood Reporter, Deadline og Variety.

Nå har ytterligere en historie nådd overflaten, der det hevdes at 62-åringens produsenter skal ha vært alt annet enn greie da de gjestet Australia i 2013, ifølge Page Six.

De ansatte i programmet «Today» skal nemlig ha fått bakoversveis da Ellens produsenter skal ha lagt fram en rekke bisarre krav - til tross for at de bare var gjester.

- Ellens produsenter tok oss til siden og sa «Neil, ingen får snakke med Ellen. Du får ikke snakke med henne, du får ikke nærme deg henne, du får ikke se på henne», forteller tidligere «Today»-ansatt Neil Breen til radiokanalen 4BC, der han nå er radiovert.

Kravene skal ha kommet etter at 62-åringens produsenter forlangte at hun ikke lenger skulle være gjestevert for programmet i Sydney, men at hun bare skulle være der som vanlig gjest og bli intervjuet i Melbourne. Det førte til at produksjonen måtte bytte lokasjon, som var 71 mil unna, ifølge Breen.

- Noen må skjerpe seg

- «Hun vil komme inn, sette seg ned, snakke med Richard også vil hun dra». Så jeg spurte «Kan jeg ikke se på henne?». Jeg syns hele greia var bisarr, forteller radioverten.

Videre forteller han at Ellens team skal ha kontrollert alt fra hvordan intervjuet skulle foregå, til lyssetting og plassering av stoler. Det hele har gjort at han til den dag i dag ikke kan si noe om hvordan Ellen egentlig er som person.

- Jeg aner ikke om hun er en snill person eller ikke, jeg har ikke peiling. Men jeg kan si så mye som at personene som jobbet med henne tråkket varsomt hele tiden, og hele greia var bare bisarr. Vi er der for å gjøre et intervju for å promotere det hun gjør, men så kan man ikke se på henne? Noen må skjerpe seg, avslutter han.

EMOSJONELT: Ellen DeGeneres tok til tårene da Obama ga henne presidentens frihetsmedalje. Hun benyttet også muligheten til en mannequin-challenge i Det hvite hus. Video: Scanpix Vis mer

Giftig

Den ovennevnte granskningen skal ha kommet etter at Buzzfeed publiserte en artikkel med anklager om giftig arbeidskultur bak kulissene på TV-programmet.

Bak kulissene i det populære programmet sier nemlig nåværende og tidligere ansatte at de har møtt rasisme, frykt og trusler på jobb, ifølge Buzzfeed.

De fleste av Buzzfeeds kilder anklaget for øvrig produsenter og andre toppledere for den giftige arbeidskulturen de opplevde, men en av dem uttaler at det til syvende og sist er Ellen DeGeneres' navn på programmet.

- Hun må ta mer ansvar, sier den anonyme, tidligere ansatte.

I en uttalelse sa produsentene Ed Glavin, Mary Connelly og Andy Lassner at de tok historiene til de ansatte veldig alvorlig.

YLVIS PÅ ELLEN-SHOW: Ylvis opptrer sammen med talkshowdronninga Ellen DeGeneres natt til fredag. Her er hele intervjuet med Ellen. Videoen er publisert med tillatelse fra TV3, som viser «Ellen DeGeneres Show» mandager til fredag klokken 12.00. Vis mer

- Dette er ikke hvem vi er eller hvem vi streber etter å være, og det er ikke oppdraget Ellen har satt oss på, sa de den gang.

TV-programmet har lagt 17 sesonger bak seg, og det er ventet at det skal fortsette gjennom 2022.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!