TV-STJERNE: Danske Nikolaj Coster-Waldau spiller rollen som Jamie Lannister i den verdenskjente tv-serien «Game of Thrones». Foto: NTB Scanpix
TV-STJERNE: Danske Nikolaj Coster-Waldau spiller rollen som Jamie Lannister i den verdenskjente tv-serien «Game of Thrones». Foto: NTB Scanpix Vis mer

Nikolaj Coster-Waldau fra «Game of Thrones»:

Avslører cannabis-tabbe

Skuespilleren fikk panikk da han innså hva han var i ferd med å gjøre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den danske skuespilleren Nikolaj Coster-Waldau (48) har gjort stor suksess på tv-skjermer og kinolerreter verden rundt.

Han har spilt i filmer som «Black Hawk Down», «Kingdom of Heaven» og «The Other Woman», men nå om dagen er det spesielt én serie som mange forbinder dansken med.

48-åringen spiller rollen som Jamie Lannister i HBO-serien «Game of Thrones», og i anledning seriens siste sesong, gjestet han nylig «The Late Late Show» med James Corden (40).

POPULÆR: Nikolaj Coster-Waldau i rollen som Jamie Lannister. Foto: HBO / NTB scanpix
POPULÆR: Nikolaj Coster-Waldau i rollen som Jamie Lannister. Foto: HBO / NTB scanpix Vis mer

Kjøpte cannabis-godteri

Under besøket kom de blant annet inn på temaet ulovlige stoffer, der skuespilleren ifølge Ekstra Bladet fortalte en oppsiktsvekkende historie.

48-åringen snakket om en gang han skulle hjem til Danmark fra California, og hadde kjøpt med seg en pakke med vingummi. Det han ikke tenkte over, var at de inneholdt cannabis.

Coster-Waldau sliter med å sovne på fly, og vennene hans hadde derfor anbefalt ham å kjøpe med en helt spesiell type vingummibjørner til flyturen. Butikken han trådte inn i var ikke en hvilken som helst butikk, den var fylt med ulike produkter med cannabis.

- De hadde hasj, de hadde alt, så spurte jeg dem om de hadde vingummibjørner. Selvfølgelig hadde de det. De spurte meg om hvor sterke de skulle være, men det visste jeg ikke siden jeg ikke tar rusmidler. Men jeg spurte om jeg kunne få en pose, og det fikk jeg, uttalte stjerna, ifølge den danske avisa.

NB! SPOILERE: Pilou Asbæk, som spiller Euron Greyjoy, kom med en spydig kommentar på Twitter, etter premieren av den åttende sesongen av «Game of Thrones». Følg diskusjonen i Facebook-gruppa «Tronetid: Dagbladets Game of Thrones-prorgam» Vis mer

Fikk panikk

Det 48-åringen ikke tenkte på, var at cannabis er ulovlig i Danmark. Og det gikk ikke opp for ham før flyet var i lufta.

- Jeg fikk panikk. Jeg tenkte at hvis jeg åpnet posen, så ville hundene lukte det, og jeg forestilte meg at jeg ble stoppet. Det er ikke særlig «gangster» å bli stoppet på flyplassen mens man forsøker å smugle inn vingummibjørner, sa han.

CANNABIS-TABBE: Nikolaj Coster-Waldau avslørte nylig en oppsiktsvekkende historie om ulovlige stoffer. Her avbildet med sin grønlandske kone Nukâka Coster-Waldau i 2018. Foto: NTB Scanpix
CANNABIS-TABBE: Nikolaj Coster-Waldau avslørte nylig en oppsiktsvekkende historie om ulovlige stoffer. Her avbildet med sin grønlandske kone Nukâka Coster-Waldau i 2018. Foto: NTB Scanpix Vis mer

På spørsmål fra Corden om «Game of Thrones»-stjerna endte med å spise opp pakken med vingummibjørner, var svaret fra skuespilleren et klart nei.

Heldigvis for Coster-Waldau slapp han billig unna, og kom seg trygt gjennom tollen da flyet omsider landet i Danmark.

Kontroversiell scene

«Game of Thrones» har blitt en av verdens mest sette serier siden sin start i 2011. Serien er kjent for sine sjokkerende tvister, og serieskaperne er slett ikke fremmede for at tabu-temaer som incest tas opp.

Men i sesong fire var det én scene som ble for sterk kost for mange. Jamie Lannister, som tidligere nevnt spilles av danske Nikolaj Coster-Waldau, overmanner og forgriper seg nemlig på sin søster Cersei, spilt av Lena Headey (45), mens sistnevnte protesterer.

Flere mente at scenen tydelig skulle forestille en voldtekt. Begge de involverte skuespillerne tok til motmæle.

INCEST: Det var spesielt én scene mellom Nikolaj Coster-Waldau og Lena Hadey som vakte oppsikt blant seerne i sesong fire. Foto: NTB Scanpix
INCEST: Det var spesielt én scene mellom Nikolaj Coster-Waldau og Lena Hadey som vakte oppsikt blant seerne i sesong fire. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I separate intervjuer med Entertainment Weekly fortalte både Headey og Coster-Waldau at scenen aldri ble diskutert på den måten. Headey uttalte følgende:

- Det er en forferdelig ting som kvinne, å snakke om noe så fælt som voldtekt og forkaste det - som jeg ikke gjør. Men vi snakket aldri om det på den måten.

Aldri ment som en voldtekt

I scenen sørger de to over tapet av sin sønn, som ble myrdet mens han var konge. Headey mener sorgen var bakteppet for den mye omtalte hendelsen.

- Vi har alle opplevd sorg. Det er et øyeblikk hvor man vil fylle et tomrom, og ofte er det en veldig fysisk greie. Det var en følelsesmessig blokkering og broren hennes var et slags dop for henne, avsluttet 45-åringen.

Coster-Waldai sa følgende til bladet:

- De fleste jeg har snakket med, forsto hva vi prøvde å vise; et svært komplisert forhold og to mennesker som trengte hverandre desperat. (...) Det var aldri ment som en voldtekt.

NB! INNEHOLDER SPOILERE: I det som skulle være «Game of Thrones»-premierens store høydepunkt, sviktet én av stjernene. Panelet i Tronetid forklarer hvorfor. Med: Marie L. Kleve Inger Merete Hobbelstad Marie Røssland Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer