Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Wenche Andersen:

Avslører corona-sykdom

- Jeg låste døra og holdt meg hjemme.

CORONASYK: Den kjente TV 2-kokken Wenche Andersen avslører årsaken til at hun forsvant fra TV-skjermen i lang tid. Foto: NTB Scanpix
CORONASYK: Den kjente TV 2-kokken Wenche Andersen avslører årsaken til at hun forsvant fra TV-skjermen i lang tid. Foto: NTB Scanpix Vis mer

TV-kokken Wenche Andersen (65) ble i midten av mars smittet av coronaviruset, sier hun i et intervju på «God Morgen Norge». Den kjente og kjære kokken forsvant fra TV-ruta midt i mars grunnet sykdom. Hun forklarer at hun da opplevde influensaliknende symptomer, men at hun ikke ble testet.

TV 2 omtalte saken først.

Andersen ble satt i karantene, og stengte seg inne i over to uker. Nå - nesten to måneder seinere - har 65-åringen fått bekreftet at hun var smittet av coronaviruset.

- Jeg fikk innkalling for å ta ettertest, mest sannsynlig fordi jeg er i risikogruppen, altså over 65 år. Den var positiv på antistoffer for corona, sier Andersen i intervjuet.

COVID-19: Dette er symptomene for coronaviruset, som siden desember 2019 har spredt seg fra Kina og ut til hele verden. Utbruddet er kategorisert som en pandemi. KILDER: WHO, FHI, NHI og Helsenorge.no STILLFOTO: NTB Scanpix. VIDEO: Endre Vellene. Vis mer

TV-kokken sier videre at hun låste døra og stenge seg hjemme da hun fant ut at hun var smittet.

- Jeg låste døra og holdt meg hjemme. Min største redsel var å smitte andre, sier Wenche, som også kan fortelle at hun kjenner ingen – verken på jobb eller privat – som har blitt smittet.

Andersen understreker at hun i dag er helt frisk fra viruset som hittil over 8000 nordmenn er smittet av, og som har tatt livet av 229.

Populær TV-figur

Wenche Andersen har i godt over 20 år stått grytidlig opp for å lage mat foran kameraene i TV 2s studio, og for mange er hun selve symbolet på det populære morgenprogrammet.

Da Dagbladet møtte Andersen i 2018 og spurte henne om hennes største tabbe på kjøkkenet gjennom tidene, var hun ikke i tvil:

- Jeg skulle smelte noe sukker til karamell før sending. Da jeg hadde gjort dette, slo jeg av plata, og gikk i sminken. Jeg hadde ikke sittet der lenge før brannalarmen gikk over hele TV2-huset, og alle ble evakuert ut på gata, sa hun da.

Lite visste Andersen om at det var hun som hadde forårsaket røykutviklingen, som førte til full utrykning av tre brannbiler og en ambulanse. TV2 Nyhetskanalen måtte avbryte sendingen, og hele «God Morgen Norge»-sendingen ble avlyst.

- Det viste seg at alt var min skyld! Jeg hadde likevel ikke slått av plata på min nye komfyrtopp. Sukkeret hadde svidd seg skikkelig, og røyken spredde seg raskt, sa hun.

Wenche Andersen har fagbrev som kokk fra 1976, og har vært fast innslag med «Wenches kjøkken» på «God Morgen Norge» siden oppstarten i 1994.

«SWIPE UP»: Martine Lunde sang på «God Morgen Norge». Eller, gjorde hun egentlig det? Video: TV 2 Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!