Den britiske kongefamilien:

Avslører datoen for norgesbesøket

Hertuginne Kate og prins William vil tilbringe to netter i Oslo under sitt kommende norgesbesøk.

NORGESBESØK: Hertuginne Kate og prins William kommer til Norge i februar. Foto: NTB Scanpix
NORGESBESØK: Hertuginne Kate og prins William kommer til Norge i februar. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tidligere i år meldte Kensington Palace på sin egen Twitter-konto at hertuginne Kate (35) og prins William (35) kommer på offisielt besøk til Norge og Sverige tidlig i 2018.

I dag ble datoen annonsert.

Det verdenskjente paret ankommer Oslo 1. februar, og blir værende i to netter. De kommer rett fra besøk i Sverige.

Etter det Dagbladet erfarer, vil paret starte besøket i Oslo, og mest sannsynlig også reise innom et annet sted i Norge. Nøyaktig hvor dette blir, er ennå ikke kjent.

Det er ikke bekreftet hvor paret kommer til å bo, men en mulighet er at de vil bo på Skaugum og tilbringe tid med det norske kronprinsparet.

- Det har i alle år vært et nært forhold mellom det norske og britiske kongehus. Vår egen dronning Maud var britisk kongsdatter, og både kong Haakon og kong Olav tilbrakte mye tid i England, fortalte Se og Hørs kongehusekspert Anders Johan Stavseng til Dagbladet tidligere i år.

Saken fortsetter under bildet.

GJENSYN: Det norske og det britiske kongehuset har alltid hatt et nært forhold, men det er ikke ofte de får anledningen til å treffes. Foto: NTB Scanpix
GJENSYN: Det norske og det britiske kongehuset har alltid hatt et nært forhold, men det er ikke ofte de får anledningen til å treffes. Foto: NTB Scanpix Vis mer

De kongelige parene har mye til felles, men møtes ikke ofte. Det var først i 2012 at hertuginne Kate og kronprinsesse Mette-Marit møttes for første gang, under De olympiske leker i London.

Har hatt samme kammerpike

I mange år var britiske Sadie Rice (35) en av kronprinsesse Mette-Marit (44) og kronprins Haakons (44) mest betrodde medarbeidere på Skaugum.

Da Sadie i 2015 flyttet tilbake til hjemlandet England, flyttet hun rett inn hos hertuginne Kate og prins William da de bodde i Anmer Hall på Sandringham.

Tidligere i år sluttet derimot Sadie i jobben som kammerpike hos det britiske paret, da de flyttet til Kensington Palace og arbeidsmengden økte.

Snart trebarnsforeldre

I begynnelsen av september kom den gledelige nyheten om at hertuginne Kate var gravid med parets tredje barn. Paret har sønnen George (4) og Charlotte (2) fra før, og tredjemann er ventet i april 2018.

Saken fortsetter under bildet.

FIRE BLIR TIL FEM: I april venter hertuginne Kate sitt tredje barn. Foto: NTB Scanpix
FIRE BLIR TIL FEM: I april venter hertuginne Kate sitt tredje barn. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Med andre ord vil hertuginne Kate kun ha tre måneder igjen av svangerskapet under besøket i Norge. Paret kommer trolig til å få hendene fulle ved ankomsten av barn nummer tre, da prins William tidligere har uttalt at George og Charlotte er som barn flest, der George styrer skuta, og Charlotte følger like bak.

Prins William beskrev den gangen datteren Charlotte som «en liten glede fra himmelen», mens sønnen George ble omtalt som «en liten ape».

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer