Den svenske kongefamilien:

Avslører detalj: - Ikke tradisjon

Den svenske kongefamilien feiret en annerledes nasjonaldag også i år. Og guttas klesvalg er helt bevisst.

NYE BILDER: Kronprinsesse Victoria, prins Daniel, prins Oscar, prinsesse Estelle og familiehunden Rio på Sveriges nasjonaldag. Foto: Linda Broström Kungl.Hovstaterna / NTB
NYE BILDER: Kronprinsesse Victoria, prins Daniel, prins Oscar, prinsesse Estelle og familiehunden Rio på Sveriges nasjonaldag. Foto: Linda Broström Kungl.Hovstaterna / NTB Vis mer
Publisert

Søndag ble det flagget det over hele Sverige i forbindelse med landets nasjonaldag. 6. juni regnes som en av de viktigste dagene på jobb for den svenske kongefamilien, hvor folket vanligvis får se de i sine blå og gule festdrakter.

Det gjorde de også i år, men bare på noen av medlemmene av kongefamilien.

Allerede tidligere denne uken ble det nemlig kjent at flere ikke ville delta på offentlige oppdrag i dag som følge av den pågående coronapandemien.

Kongeparet og kronprinsessefamilien vil alle likevel dukke opp flere steder i løpet av dagen. Det gjorde de også i sosiale medier tidligere i dag, med splitter nye bilder av kronprinsesse Victoria (43) og prins Daniel (47), og deres to barn prinsesse Estelle (9) og prins Oscar (5).

På bildene bærer mor og datter svenske folkedrakter, mens Daniel og sønnen matcher i dress.

- Nydelige

Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle sier at akkurat som her til lands tidligere i år, ble nasjonaldagsfeiringen hos «söta bror» amputert på grunn av pandemien, men at kongefamilien likevel har sørget for å hilse folket.

Hun beskriver de nye bildene som nydelige.

SYNGER: Kongefamilien synger nasjonalsangen fra slottsbalkongen på 17. mai. Video: NRK Vis mer

- Både kronprinsessen og prinsessen er kledd i folkedrakter, mens prinsene valgte dress - og det til tross for at vi vet at de har slike, sier hun, og fortsetter:

- Ifølge det svenske hoffet er det ikke tradisjon for at voksne menn i kongefamilien bruker folkedrakt, så der har vi forklaringen på hvorfor Daniel ikke har på sin.

Vagle er dog usikker på hvorfor ikke lille Oscar har på sin ettersom han hadde det i fjor, men sier at han kanskje rett og slett har vokst ut av den.

«Slanket» familien

Tidligere denne uken ble det som nevnt kjent at enkelte medlemmer av kongefamilien ville feire nasjonaldagen langt mer tilbaketrukket enn vanlig. Blant dem er prins Carl Philip (42) og prinsesse Sofia (36), som nylig fikk sin tredje sønn sammen.

Paret har riktignok sendt en hilsen til det svenske folket på Instagram i dag.

- Tidligere pleide også prins Carl Philip og prinsesse Madeleine med familier å ta del i feiringen, men i år er de ikke med på den offisielle biten, sier Vagle.

- Kong Carl Gustaf har jo slanket familien med tanke på hvem som skal gjøre offisielle oppdrag, og det er i større grad fokus på bare kronprinsessefamilien og kongeparet nå enn før, fortsetter hun.

Ifølge Vagle har jo pandemien også satt en stopper for mange av oppgavene familien pleier å ha denne dagen. Spesielt også for prinsesse Madeleine som bor i USA sammen med ektemannen og barna.

- Hun har jo faktisk ikke vært i Sverige på aldri så lenge på grunn av pandemien, og drømmer nok om svensk sommer, nasjonaldagsfeiring og familietid, tror kongehuseksperten.

Søndag ettermiddag delte også «Madde» et bilde i anledning nasjonaldagen:

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer