Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Tina Turner:

Avslører detaljer fra den grusomme bryllupsnatta

- Folk vil ikke tro hva slags mann han var.

TILBRAKTE BRYLLUPSNATTA PÅ BORDELL: Den verdenskjente artisten Tina Turner opplevde en bryllupsnatt utenom det vanlige da hun giftet seg med Ike Turner. Foto: NTB Scanpix
TILBRAKTE BRYLLUPSNATTA PÅ BORDELL: Den verdenskjente artisten Tina Turner opplevde en bryllupsnatt utenom det vanlige da hun giftet seg med Ike Turner. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den legendariske sangeren Tina Turner (78) hadde et turbulent ekteskap med 70-tallsstjerna Ike Turner. Eksparet var gift i 16 år før de gikk hver til sitt i 1978.

I 2007 sovnet Ike stille inn, 76 år gammel, etter flere år med narkotikamisbruk.

Ekteskapet mellom de to stjernene var preget av vold, og i et nylig intervju med Daily Mail forteller 78-åringen om den oppsiktsvekkende bryllupsnatta med Ike.

Sangstjerna var 22 år gammel da hun giftet seg med bluesartisten, og sammen ble de en verdenskjent musikkduo.

TURBULENT EKTESKAP: Den tidligere musikkduoen giftet seg i 1962 og hadde et turbulent ekteskap før de skilte seg i 1978. Her avbildet sammen i 1971. Foto: NTB Scanpix
TURBULENT EKTESKAP: Den tidligere musikkduoen giftet seg i 1962 og hadde et turbulent ekteskap før de skilte seg i 1978. Her avbildet sammen i 1971. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Tilbrakte bryllupsnatta på bordell

I intervjuet åpner stjerna opp om hvordan hun ble tvunget til å dra på et bordell på bryllupsnatta, for å se på et live sex-show. De aller fleste nygifte ektepar gleder seg nok stort til bryllupsnatta, men for sangstjernen ble opplevelsen noe helt annet.

- Folk kan ikke tro hva slags mann han var. En mann som tar med sin nye kone til et pornografisk show rett etter vielsen, forteller Tina Turner til avisa og fortsetter:

- Der satt jeg på dette skitne stedet og så på Ike, og tenkte: Liker han virkelig dette? Hvordan kunne han?

MUSIKKDUO: Tina og Ike var sammen i hele 16 år før de skilte seg. Her avbildet sammen på scenen i 1971. Foto: NTB Scanpix
MUSIKKDUO: Tina og Ike var sammen i hele 16 år før de skilte seg. Her avbildet sammen på scenen i 1971. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Tina Turner beskriver det ovennevnte liveshowet som «skittent», og forteller at hun var nær ved å ta til tårene hele kvelden, men at hun ikke så noen annen utvei enn å vente på at Ike skulle si seg ferdig og bli klar til å dra.

- Den mannlige deltakeren var ikke attraktiv og tilsynelatende impotent, og kvinnen ... La oss bare si at det som ble vist på skjermen var mer gynekologisk enn erotisk. Jeg hadde det fælt hele tida og var på gråten, men det var ingen vei utenom, sier Turner om liveshowet til avisa.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

Var redd for å si nei

Til avisa forteller stjerna at hun var redd for å avslå frieriet til Ike i 1962 ettersom han var sju år eldre, og hadde gjort henne til sanger i bandet hans (Kings of Rhythm, journ.anm.).

Den verdenskjente artisten forteller videre at vielsen heller ikke var noe høydepunkt. Hun sier at hun ikke visste om den i det hele tatt var lovlig, men at hun ikke turte å spørre Ike om hans motiver i redsel for å få en real blåveis i retur.

DØDE: Eksmannen Ike døde i 2007 etter flere år med narkotikamisbruk. Foto: NTB Scanpix
DØDE: Eksmannen Ike døde i 2007 etter flere år med narkotikamisbruk. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Sangstjerna forteller videre at ekteskapspapirene ble skrevet under på et kontor i Tijuana, og at det definitivt ikke var en positiv opplevelse.

- Jeg har kanskje ikke hatt mange erfaringer med bryllup, men jeg visste at anledningen skulle være full av følelser og glede. Det var ikke noe av det i dette bryllupet. Ingen sa «nå kan du kysse bruden», det var ingen taler eller gratulasjoner.

I selvbiografien fra 1986, fortalte artisten åpenhjertig om hvordan Ike misbrukte henne gjennom ekteskapet. Ifølge BBC bekreftet han deler av historien, og skrev i sin egen selvbiografi at «det har vært tider der jeg slengte henne i bakken uten å tenke. Men jeg slo henne aldri».

Måtte få ektemannens nyre

Etter at stjerneduoen skilte seg i 1978, fant Tina Turner lykken med tyske Erwin Bach (62). Paret giftet seg i 2013 i en borgerlig seremoni i Sveits, ifølge Reuters.

Superstjerna har i stor grad trukket seg tilbake fra rampelyset, men er om kort tid aktuell med sin andre selvbiografi «My Love story».

Ifølge danske Se og Hør forteller hun i boka om da hun gjennomgikk en nyretransplantasjon. I 2016 fikk Tina Turner et forhøyet blodtrykk som gikk hardt utover nyrene. Hun fikk to valg, enten skulle hun fortsette med regelmessig dialysebehandling, eller så var hun nødt til å gjennomføre en nyretransplantasjon.

DONERTE NYRE: Ektemannen til Tina, Erwin Bach, valgte å donere bort en av sine egne nyrer for å redde livet til sangstjernen. Foto: NTB Scanpix
DONERTE NYRE: Ektemannen til Tina, Erwin Bach, valgte å donere bort en av sine egne nyrer for å redde livet til sangstjernen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Sistnevnte ble tilfellet for sangstjerna, men det ble en lang vei å gå. 78-åringen sto ikke øverst på lista for å få en ny nyre, og ifølge Turner selv presset legene henne til å gjennomføre dialysebehandlinger.

- Jeg hadde ikke lyst til å leve gjennom en maskin. Det er ikke slik man skal leve livet sitt. Giften jeg hadde i kroppen begynte å ta over, og jeg fikk anoreksi og mistet matlysten. Jeg overlevde, men levde ikke, skriver Turner i den kommende boka si.

På sitt mørkeste tenkte hun tanken på å avslutte sitt eget liv ved hjelp av legeassistert selvmord, og hun var i kontakt med en organisasjon i Sveits.

- Det var på det tidspunktet at det ble klart for Erwin at jeg kunne dø fra ham. Han ble veldig opprørt og sa at han ikke ville miste meg. Han ville ikke ha en annen kvinne eller et annet liv, og ville gjøre alt for å holde oss sammen, skriver hun videre.

Det hele endte med at ektemannen Erwin Bach valgte å bli donor, og donerte bort en av nyrene sine til kona.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!