«Maskorama»

Avslører detaljer om finalen

Tre masker skal falle lørdag. Slik blir sendingen.

FINALEKLARE: «Trollet», «Elgen» og «Vikingen» fikk finalebilletter lørdag, mens «Ravnen» viste seg å være Anne Rimmen. Foto: Julia Naglestad/NRK
FINALEKLARE: «Trollet», «Elgen» og «Vikingen» fikk finalebilletter lørdag, mens «Ravnen» viste seg å være Anne Rimmen. Foto: Julia Naglestad/NRK Vis mer
Publisert

Over en million tv-seere har latt seg overraske, irritere, forvirre og begeistre de siste lørdagene under NRK-suksessen «Maskorama».

En etter en har maskene falt, og kjendisene har måttet avsløre sin identitet på direktesendt tv. Forrige lørdag var det Anne Rimmen (39) som måtte fram i lyset, og «Ravnen» var derfor en fjærlengde unna å komme i finalen.

Det ble imidlertid «Elgen», «Trollet» og «Vikingen» som må hegne om identiteten sin ei uke til. Lørdag skal de imidlertid alle avsløres.

TJENTE MEST: VI har sett på hvem som tjente best i 2019 blant dommere og deltakere i «Maskorama». Foto/video: Julie Naglestad, NRK / Dagbladet TV Vis mer

Pressekontakt i NRK, Tonje Bergmo, forteller til Dagbladet at det vil bli både en finale og en superfinale.

- En av de tre må nemlig ta av seg masken allerede halvveis, røper hun.

Å komme helt til topps i programmet har imidlertid ingen skjulte fordeler.

- Det er ingen premie til vinneren. Annet enn heder, ære og publikums gunst, forklarer Bergmo.

Overraskelser

Produsent for suksessprogrammet, Kim Strømstad, er forholdsvis hemmelighetsfull når det kommer til hvordan finalen vil utspille seg, men kan avsløre at det godt kan hende at tv-seerne vil få et gjensyn med de utslåtte deltakerne på lørdag.

Til Dagbladet kan han også fortelle at det er planlagt andre grep enn vi har fått se tidligere i programmet.

«MASKORAMA»: Lørdag 5. desember var det «Ravnen» som måtte kaste maska i «Maskorama» - og bak maska, var det Anne Rimmen som gjemte seg. Men hun kunne faktisk ha avslørt identiteten sin lenge før - ved et uhell. Video: NRK, Kine Falch. Reporter: Anniken Aronsen. Klipp: Ingebjørg Iversen / Se og Hør Vis mer

- Det er jo «Maskorama», så vi har noen små overraskelser, sier han hemmelighetsfull.

Strømstad ønsker imidlertid ikke å avsløre hva som ligger i disse overraskelsene.

I likhet med forrige lørdag skal de tre finalistene framføre to låter hver, men det vil ikke bli noen repriser fra tidligere i sesongen.

- Vi får helt nye og kjempekule opptredener denne uka også, forsikrer produsenten i Fremantle.

Hvilke låter de maskerte kjendisene skal synge, offentliggjøres seinere denne uka.

Rekord på rekord

«Maskorama» er basert på et sørkoreansk konsept. I sitt fødeland har konseptet blitt kjempestort, og det har med åra vokst seg til andre land.

I USA er konseptet særlig populært, og gjennom sesongene har stjerner som Chaka Khan, Paul Anka og Wendy Williams vært gjemt bak maskene.

Det skulle vise seg å slå an også her til lands. Semifinalen ble sett av over en million mennesker, og hadde en markedsandel på hele 71,2 prosent.

- Det er helt fantastisk med enda en rekord. Tallene taler jo i stor grad for seg selv, dette er noe som fenger. Det er tall på høyde med den nasjonale finalen av Melodi Grand Prix, sa medieanalytiker i NRK, Marcus Fredheim.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer