Nelly Furtado:

Avslører diagnose

Ble diagnostisert i voksen alder.

SNAKKER UT: Artist Nelly Furtado avslører nye detaljer om seg selv. Foto: Matt Baron/BEI/REX/NTB
SNAKKER UT: Artist Nelly Furtado avslører nye detaljer om seg selv. Foto: Matt Baron/BEI/REX/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På starten av 2000-tallet toppet artist Nelly Furtado (44) hitlistene, med sanger som «Promiscuous», «Maneater», «Say it Right» og «I'm Like a Bird».

De seineste åra har hun trukket seg kraftig tilbake fra rampelyset. Artisten tok en fem år lang pause, fram til i fjor, da hun dukket opp som gjesteartist for Drake i Toronto - til stor jubel fra ivrige konsertgåere.

Nå dukker Furtado opp på forsiden av Fault Magazine. Det er seks år siden forrige gang. Til magasinet kommer hun også med en hittil ukjent avsløring.

ÅPEN: I kveldens episode av «En kveld hos Kloppen», avslører TV-personlighet og skuespiller Håvard Lilleheie at han fikk ADHD-diagnosen i voksen alder. Foto: TV 2 Vis mer

Overfor Fault Magazine kan nemlig den kanadiske artisten fortelle at hun ble diagnostisert med ADHD for 18 måneder siden.

- For 18 måneder siden ble jeg diagnostisert med ADHD. Jeg er ganske sikker på at jeg har hatt det hele livet, men å spille instrumenter seks ganger i uka som barn hjalp meg å holde det i sjakk, sier hun.

44-åringen legger til at hun har brukt dans og koreografi som en måte å håndtere det på.

- Den gode nyheten er at jeg blir godt kjent med hjernen min. Jeg elsker å snakke om det, så jeg ønsker å dele erfaringene mine med folk og ha samtaler om det.

I tillegg forteller Furtado at siden hun fikk diagnosen som voksen, har hun klart å ikke «overdramatisere» det hele.

DIAGNOSE: Sara Emilie Tanberg deler åpent om diagnosen i «Bloggerne». Video: TV 2/Rød Løper. Vis mer

ADHD er står for Attention Deficit Hyperactivity Disorder, og symptomene kan i de fleste tilfeller forstås som en nevrologisk forstyrrelse som innebærer økt uro, impulsivitet og vansker med oppmerksomhet.

Ifølge Norsk Helseinformatikk fortsetter 30 til 70 prosent av barn med ADHD å ha tilstanden i voksen alder. ADHD hos voksne følger et litt annet mønster enn hos barn, og det kan også være enklere for voksne å håndtere tilstanden.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer