<strong>GIKK BORT:</strong> Den kanadiske sangeren Leonard Cohen ble 82 år gammel. Foto: Krister Hansson/Aftonbladet/NTB Scanpix
GIKK BORT: Den kanadiske sangeren Leonard Cohen ble 82 år gammel. Foto: Krister Hansson/Aftonbladet/NTB Scanpix Vis mer

Leonard Cohen

Avslører dødsårsaken

Manageren letter på sløret. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Vi har mistet en av musikkens høyest elskede artister, sto det i en pressemelding fra plateselskapet til Leonard Cohan.

Den verdenskjente kanadiske artisten ble 82 år gammel. Dødsfallet ble ikke gjort kjent for omverden før etter begravelsen hadde funnet sted.

- Jeg overdrev her forleden da jeg sa at jeg var klar for å dø, sa Cohen (82) til Dagbladet forrige måned, og siktet til overskriftene som preget aviser over hele verden tidligere i oktober.

Til tross for at Cohen flere ganger den siste tiden hadde snakket åpent om at han ikke trodde han hadde lang tid igjen på jorda, har det ikke vært klart hva dødsårsaken var.

- Ikke forventet

GIKK BORT: Den kanadiske musikeren Leonard Cohen er død. Cohen ble 82 år gammel. Video: NTB Scanpix Vis mer

Nå forteller manager Robert B. Kory hva som skjedde.

- Leonard Cohen døde mens han sov, etter et fall midt på natta, 7. november. Dødsfallet var plutselig, ikke forventet og fredfullt, sier manager Robert B. Kory til New York Times.

Cohen ble stedt til hvile på en jødisk gravlund i åssiden på Mount Royal i hjembyen Montreal i den canadiske provinsen Quebec.

- Min far døde fredfullt i sitt hjem i Los Angeles, vel vitende om at han hadde gjort ferdig et av sine største verker. Han skrev helt inn i det siste med sin unike humor, sa artistens sønn forrige uke.

Cohen ga ut sitt siste album i oktober under tittelen «You want it darker». Albumet fikk svært gode kritikker fra flere aviser, deriblant The Guardian og Dagbladet.

- Dette er et album som nærmer seg stillheten. Selv døden blir vakker når Cohen synger om den, skrev Dagbladet anmelder om plata.

Solgte 11 millioner plater

Cohen ble født i 1934 i Montreal og ga ut sin første diktsamling allerede som 21-åring. På slutten av 60-tallet begynte han med musikk profesjonelt.

Debutalbumet «The Songs Of Leonard Cohen» kom i 1967.

Han har gitt ut flere studioalbum og solgt omkring 11 millioner av platene sine over hele verden.

Skrev låter til norsk kvinne

Blant Cohens mest kjente låter er «Hallelujah», «Suzanne» og «So Long Marianne». Sistnevnte låt ble skrevet som en dedikasjon til norske Marianne Ihlen.

Ihlen var først gift med dikteren Axel Jensen, og så i en seksårsperiode kjæreste med Cohen.

Sistnevnte skrev også «Bird on the Wire» til den norske kvinnen, og de to forble venner fram til hun døde i august i år

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer