Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Bill Withers:

Avslører dødsårsaken

Den berømte sangeren gikk bort 2. april.

HJERTESTANS: Den berømte musikeren Bill Withers gikk bort tidligere denne måneden. Nå er dødsattesten klar. Foto: NTB Scanpix
HJERTESTANS: Den berømte musikeren Bill Withers gikk bort tidligere denne måneden. Nå er dødsattesten klar. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I begynnelsen av april kom nyheten om at «Ain't No Sunshine»-sanger Bill Withers var gått bort, 81 år gammel.

Nå, drøye tre uker seinere, kommer det fram i dødsattesten at den amerikanske sangeren gikk bort av hjertestans etter å ha slitt med både KOLS og hjertearytmi, skriver TMZ.

Ifølge dokumenter som nettstedet har tilgang på, skal også underliggende sykdom som bradyarytmi være en av årsakene til dødsfallet.

NHI skriver at bradyarytmi er langsom puls, hvor hvilepulsen ligger på under 60 slag per minutt.

Artisten skal ifølge TMZ ha blitt begravet ved Forest Lawn Memorial Park i Los Angeles.

DØDSÅRSAK KLAR: Barnebarnet til Robert Kennedy, Maeve Kennedy Townsend McKean (i midten) ble forrige uke funnet død etter en kanoulykke. Sønnen Gideon (8) omkom også i ulykken. Nå er sistnevntes dødsårsak offentliggjort. Video/foto: AP/Facebook Vis mer

- Knust

- Vi er knust over tapet av vår kjære, dedikerte ektemann og far. En ensom mann med et hjerte drevet av å binde seg til den store verdenen med sin poesi og musikk - han snakket ærlig til folk og bandt dem til hverandre, het det blant annet i en uttalelse fra familien, ifølge nyhetsbyrået AP.

De fortalte videre at han valgte å leve privat av hensyn til familien, men at musikken hans tilhører verden.

- I denne vanskelige tiden ber vi om at musikken hans trøster og underholder når hans fans holder fast ved sine kjære, skrev de videre.

Withers etterlater seg kona Marcia og deres barn Todd og Kori.

«Ain't No Sunshine» var i utgangspunktet på b-siden til Withers' debutsingel «Harem». Den dukket likevel opp på radio, og klatret kjapt opp til en tredjeplass på Billboard-lista. Der tilbrakte den hele 16 uker på topp 40-lista på starten av 70-tallet.

Låta sørget også for Grammy-pris for beste låtskriver. Samme pris fikk han i 1981 for låten «Just The Two Of Us». Bragden ble gjentatt i 1987 for låta «Lean On Me».

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!