SOVNET INN: Dattera til Fred Willard bekreftet hans bortgang i mai. Fram til nå har det ikke vært kjent hva han døde av. Foto: NTB Scanpix
SOVNET INN: Dattera til Fred Willard bekreftet hans bortgang i mai. Fram til nå har det ikke vært kjent hva han døde av. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Fred Willard:

Avslører dødsårsaken

En knapp måned etter hans bortgang, er dødsårsaken til Fred Willard kjent.

Publisert

I midten av mai kom nyheten om den amerikanske skuespilleren, Fred Willard, var død. Skuespilleren, som er kjent fra både «Modern Family», «Everybody Loves Raymon» og «Best in Show», sovnet stille inn, 86 år gammel.

Fram til nå har dødsårsaken vært ukjent, men onsdag skriver TMZ, som har tilgang på dødsattesten, at stjerna gikk bort som følge av et hjerteinfarkt.

SUKSESS: Fred Willard har blant annet medvirket i «American Pie». Foto: NTB Scanpix
SUKSESS: Fred Willard har blant annet medvirket i «American Pie». Foto: NTB Scanpix Vis mer

Underliggende sykdom

Ifølge dokumentene hadde Willard også underliggende sykdommer som Myelodysplastisk syndrom og kransarteriesykdom.

Myelodysplastisk syndrom omfatter en rekke tilstander med skader på stamcellene i beinmargen, skriver NHI, mens kransarteriesykdom betyr trange blodårer i hjertemuskelen på grunn av åreforkalkninger.

Ifølge dødsattesten gikk skuespilleren bort i sitt eget hjem klokka 18.45 den 15. mai.

Etterlater seg ei datter

- Min far gikk bort veldig fredfullt i går, i en imponerende alder av 86 år, het det i en uttalelse fra dattera, Hope Williard.

- Han fortsatte framover, jobbet og gjorde oss alle glade til det siste. Vi elsket ham veldig mye, sa hun videre.

SOVNET INN: Dattera bekreftet at Fred Willard hadde gått bort. Her sammen med «Modern Family»-kollega Ty Burrell. Foto: Shutterstock editorial / NTB Scanpix
SOVNET INN: Dattera bekreftet at Fred Willard hadde gått bort. Her sammen med «Modern Family»-kollega Ty Burrell. Foto: Shutterstock editorial / NTB Scanpix Vis mer

Skuespilleren og komikeren har åpenbart betydd mye for mange, og det ble derfor delt en rekke varme ord om ham. Blant dem som delte flere minner med Willard, var skuespiller Jamie Lee Curtis. Ektemannen hennes jobbet nemlig med ham gjennom mange år.

«Et kjærlig farvel til Fred Willard. Vi alle er heldige som fikk oppleve hans store gaver. Takk for all latter. Nå er du med Mary», skrev Curtis på Instagram.

DØDSÅRSAKEN: I obduksjonsrapporten til George Floyd kommer det frem at han døde av asfyksi. Video: TMZ Vis mer

Hans bortgang kommer mindre enn to år etter hans kone Mary gikk bort. Paret hadde vært gift siden 1968, og har ei datter sammen.

I 14 episoder spilte Willard karakteren som Frank i løpet av elleve sesonger av «Modern Family». Karakteren, som han i 2010 ble nominert til Emmy for, gikk bort i serien tidligere i år.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer