«Forræder»:

Avslører drama som kunne veltet alt

- Jeg var livredd, innrømmer én av «Forræder»-vinnerne om det som aldri ble vist på TV.

Her kåres vinneren av Forræder. Video: TV 2 / Dagbladet. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den aller første utgaven av «Forræder» er over, og fredag ble det klar at det var forræderne, representert ved Cathrine Fossum (44) og Karina Hollekim (46), som stakk av med premiepotten på drøyt 175.000 kroner.

Christoffer Robin Omdahl (31) og Magnus Midtbø (34) ble dermed slått på målstreken i det som må sies å ha vært en intens og nervepirrende finale.

- Den ultimate situasjonen

Med bare tre deltakere igjen helt på slutten, var spillet allerede avgjort, det visste både Hollekim og Fossum. Den eneste som fortsatt levde i håpet var Midtbø. Men da de tre for aller siste gang møttes i rådsalen, avslørte de to forræderne rollene sine for den eneste gjenværende lojale spilleren.

Det ble en tårevåt seanse.

SPISTE IKKE: Sander «Randulle» Dale forteller nå at det psykiske spillet tok tilslutt overhånd, og produksjonen måtte gripe inn. Reporter: Kine Falch. Video: Thea Hope/ Rød Løper Vis mer

- Jeg klarte ikke å puste, denne seieren hadde en god porsjon bitterhet ved seg for min del, det var bittersøtt. Det var en vond følelsesmessig situasjon for meg, men nå i ettertid klarer jeg å glede meg over det, forteller Cathrine Fossum til Dagbladet.

Hun understreker at det var ekstra deilig å vinne sammen med sin venninne.

- Det var utrolig deilig, for vi var veldig viktige for hverandre hele veien. Hun var en utrolig viktig person for meg, og jeg hadde aldri stått i denne situasjonen uten henne, skryter hun.

Hollekim er enig med Fossum, at seieren fulgte med en viss bismak. Ikke minst med tanke på at 46-åringen senest i forrige episode ble tvunget over fra den lojale til den forræderske sida.

ENDELIG: De har famlet i blinde, men endelig klarte de lojale å ta en forræder i den psykologiske TV 2-serien. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

- Det var en følelsesmessig berg og dalbane, der man følte at man hadde dolket sine gode venner i ryggen. Det var en merkelig seier, jeg har aldri før opplevd en sånn følelse når jeg har vunnet.

Men:

- Samtidig er det helt rått å stå igjen der til slutt etter en sånn reise. Og det å stå igjen der med Cathrine i tillegg, det var den ultimate situasjonen.

Redd for å røpe seg

I fredagens finale skulle de fire gjenværende deltakerne gjennom fire oppgaver i fellesskap for å sanke sølv. Fjerde og siste oppgave ble mer dramatisk enn hva som framkom på TV - faktisk så dramatisk at det i ytterste konsekvens kunne endret hele spillet.

Deltakerne skulle memorere og tråkke seg framover på strømførende firkanter. Cathrine og Magnus gikk foran som et lag, mens de to siste kom bak - hakk i hæl.

Det som ikke seerne fikk se var at den av dem som kom først fram fikk en «dolk», noe som ville gi denne personen to stemmer i rådsalen like etter.

- Det om skjedde var at Cathrine plutselig ikke husket et av trinnene. Bommet hun, så var hun ute. Jeg sto to hakk bak dem, og visste hvor de skulle. I det hun var i ferd med å gå på feil felt, ga jeg beskjed til henne hvor hun skulle, forklarer Hollekim.

NERVEPIRRENDE: Forræderne var redde for å avsløre seg under fredagens finaleepisode. Foto: Fremantle/ TV 2
NERVEPIRRENDE: Forræderne var redde for å avsløre seg under fredagens finaleepisode. Foto: Fremantle/ TV 2 Vis mer

Hun fortsetter:

- Rett etter tenkte jeg «oj, hva skjer nå». Jeg lurte på om de andre skjønte at jeg der og da hjalp Cathrine. Jeg sa det bare på automatikk, for jeg ønsket jo at vi skulle ta sølvet. Men enda viktigere var det å hjelpe Cathrine. For vi trengte å komme foran i mål.

Med ett var hun altså redd for å ha røpet seg, at også Midtbø skulle skjønne at det var de to kvinnene som var forrædere.

- Heldigvis reagerte hverken Magnus eller Chris veldig på det. Så både jeg og Cathrine pustet lettet ut og var glade for at det gikk fint.

- Et veldig emosjonelt øyeblikk

Ifølge Hollekim var dolken lagt inn i oppgaven for å gjøre det ekstra spennende og lettere for de lojale å lykkes til slutt.

- Magnus burde ha skjønt det der. Jeg var livredd for at Cathrine ikke skulle lykkes, og at Magnus kom først. Jeg visste jo ikke med hundre prosent sikkerhet hva Magnus ville komme til å stemme i rådsalen.

Den tidligere basehopperen legger ikke skjul på at hun svettet godt et øyeblikk der.

TÅREVÅTT: «Forræder»-deltaker Tonje Frigstad tar til tårene når hun får nyheten om at hun ligger tynt an når en deltaker skal stemmes ut. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

- Det var et superintenst øyeblikk, jeg fikk hjertet i halsen. Hadde Magnus forstått det, kunne spillet blitt snudd helt på hodet, erkjenner hun.

Øyeblikket der Fossum ble tvunget til å fortelle kompisen Midtbø, ansikt til ansikt, at hun hadde løyet for ham hele veien, beskriver hun på denne måten:

- Det var mildt sagt vondt. Det var et veldig emosjonelt øyeblikk for meg. Hvis jeg kunne valgt, hadde vi vunnet alle tre. Han fortjente det også.

TV 2-programlederen understreker viktigheten av å ha nettopp Hollekim som partner når det ble så intenst som det ble:

- Det å få lov til å vinne med Karina, som er en så strategisk smart spiller, men også en så robust og viktig støtte for meg lenge før vi ble «partners in crime». Det var også utrolig godt, bedyrer hun overfor Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer