Amy Schumer:

Avslører dramatisk operasjon

Komikeren måtte fjerne livmor og blindtarm.

OPERERT: Komiker og skuespiller Amy Schumer avslører at hun har gjennomgått en dramatisk operasjon. Foto: Carl Timpone/BFA/REX/NTB
OPERERT: Komiker og skuespiller Amy Schumer avslører at hun har gjennomgått en dramatisk operasjon. Foto: Carl Timpone/BFA/REX/NTB Vis mer
Publisert

I 2019 kunne komiker Amy Schumer (40) dele gladnyheten om at hun hadde blitt mamma for første gang. Hun og ektemannen Chris Fischer (41) kunne da ønske sønnen Gene David velkommen til verden.

Det var imidlertid ikke helt uten problemer for 40-åringen. Hun var nemlig åpen om at hun gikk gjennom en svært trøblete graviditet, der hun blant annet led av ekstrem svangerskapskvalme.

På et tidspunkt ble det så ille at stjerna ble innlagt på sykehus og måtte avlyse flere stand up-show.

40-åringen har heller ikke lagt skjul på at hun ønsker flere barn med ektemannen. Nå ser det imidlertid ut til at planene må endres.

VIL STOPPE KAVANAUGH: Komikeren Amy Schumer var en av dem som ble ført vekt av politiet etter å ha demonstrert mot høyesterettskandidat Brett Kavanaugh. Foto: Alex Wong/Getty Images/AFP Video: AP DV / NTB Scanpix Vis mer

Fjernet livmora

I et innlegg på Instagram røper nemlig stjerna at hun forrige uke gikk gjennom en dramatisk operasjon.

«Hvis du har veldig smertefulle menstruasjoner, kan det hende du har endometriose», skriver stjerna til innlegget.

I videoen hun har delt kommer det fram at komikeren har vært bundet til sykehussenga etter at legene fant 30 området med endimetriose på livmora hennes.

- Så, dette er morgenen etter operasjonen min for endometriose og livmora mi er ute. Legene fant 30 flekker med endometriose som han fjernet. Han fjernet også blindtarmen min fordi endometriosen hadde angrepet den, sier hun i videoen.

- Det var masse, masse blod i livmora mi, og du vet, jeg er øm og har masse smerter, legger hun til.

VAGINISME: Influenser Andrea Sveinsdottir snakker ut om sykdommen som igjen har rammet henne. Video: Privat Vis mer

- Kan aldri være gravid igjen

40-åringen har lenge vært åpen om at tilstanden har gjort at hun har hatt problemer med å få flere barn. I august i fjor avslørte hun at hun aldri kunne bli gravid igjen.

- Jeg har bestemt meg for at jeg aldri kan være gravid igjen. Vi har tenkt på surrogati, men akkurat nå tenker vi bare å vente, sa hun da hun gjestet «Sunday Today with Willie Geist», ifølge People.

Endometriose er en tilstand der endometrievev ligger feilplassert på andre steder i kroppen enn i livmora, vanligvis på forskjellige steder i bukhulen. Det kan blant annet føre til sterke smerter og ufrivillig barnløshet, ifølge Lommelegen.

Som følge av endometriosen forsøkte stjerna lenge å få barn ved hjelp av assistert befruktning. Det ble imidlertid i det tøffeste laget for 40-åringen.

I januar i fjor delte hun et bilde av magen sin som var gul og blå. Der skrev hun at hun følte seg sliten og emosjonell, og ba følgerne sine innstendig om råd rundt behandlingen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer