Smykkene i det britiske kongehuset:

Avslører forbindelsen mellom de kongelige juvelene

Forlovelsesringen til prinsesse Diana og hertuginne Kate har en gammel forhistorie.

NOE BLÅTT: House of Garrard har laget edle smykker for den britiske kongefamilien i flere hundre år. Nå avslører juveléren sammenhengen mellom flere av familiens smykker. Foto: NTB scanpix
NOE BLÅTT: House of Garrard har laget edle smykker for den britiske kongefamilien i flere hundre år. Nå avslører juveléren sammenhengen mellom flere av familiens smykker. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Da prins William (35) forlovet seg med Kate Middleton (35) i 2010, skjedde det med en symboltung forlovelsesring.

Prinsen ga nemlig sin utkårede, som i dag er kjent som hertuginne Kate, forlovelsesringen til sin avdøde mor, prinsesse Diana.

- Dette var min måte å sørge for at moren min ikke gikk glipp av denne dagen og begeistringen, forklarte han den gang, ifølge BBC.

Den spesielle forlovelsesringen, som er prydet med en oval safir omkranset av 14 diamanter, er imidlertid også symboltung av en annen grunn.

Det røper den kongelige juveléren House of Garrard overfor magasinet Marie Claire.

Høyt verdsatt arvestykke

Forlovelsesringen som gikk i arv fra prinsesse Diana og til hertuginne Kate, er nemlig laget med direkte inspirasjon fra dronning Victorias foretrukne edelstein.

- Dronning Victoria elsket safirer, så prins Albert pleide å kjøpe safirer til henne. Det er en veldig berømt safirbrosje som dronning Elizabeth bruker jevnlig, som har gått i arv fra dronning Victoria, sier en representant for juveléren, og legger til:

- Den var inspirasjonen til [den safirbesatte] forlovesesringen som hertuginnen av Cambridge går med. Prins Charles hadde alltid sett denne vakre safirbrosjen som moren hans eide, som House of Garrard hadde laget. Da han dro til House of Garrard og så den ringen, tenkte han den var perfekt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer