Durek Verrett:

Avslører forlovelsesplaner

Prinsesse Märtha Louises kjæreste Durek Verrett forteller at han fikk kongeparets velsignelse.

PLANLEGGER FRIERI: I et intervju med Vanity Fair avslører Durek Verrett at han har planlagt å fri til sin kjæreste, prinsesse Märtha Louise. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I et gedigent intervju med Vanity Fair stiller prinsesse Märtha Louise (49) og kjæresten Durek Verrett (45) opp. Der snakker kjæresteparet ut om forholdet, blant annet hva slags reaksjoner de fikk på forholdet, og hvordan det var å være borte fra hverandre under lockdown.

Helt mot slutten av intervjuet kommer det imidlertid en helt uventet avsløring fra Verrett.

Han forteller nemlig at han hadde lagt planer om å fri til Märtha Louise under en tur til Hawaii i februar i år, men grunnet Ari Behns brå bortgang i romjula ble ferien til Hawaii isteden tid for sorg og helbredelse.

PLANER OM Å FRI: Durek Verrett forteller at han hadde planer om å fri til prinsesse Märtha Louise tidligere i år. Foto: Agnete Brun / Dagbladet
PLANER OM Å FRI: Durek Verrett forteller at han hadde planer om å fri til prinsesse Märtha Louise tidligere i år. Foto: Agnete Brun / Dagbladet Vis mer

Designet egen ring

Verrett forteller at han hadde bedt kong Harald (83) og dronning Sonja (83) om deres velsignelse til giftermål i jula i fjor, og at de ga dette. De skal imidlertid ha spurt ham om hva slags planer han har for karrieren i framtida.

Det ble gjennomført flere intervju i forbindelse med saken over en periode på et og et halvt år, og det er uklart hvorvidt et frieri har skjedd i tida fram mot publisering.

Det kommer også fram at Verrett har designet en egen forlovelsesring til prinsessa som han har vist til Vanity Fairs journalist. Forlovelsesringen blir imidlertid ikke beskrevet, da det skal forbli en overraskelse for Märtha Louise når den tid kommer. Journalisten mener imidlertid at ringen passer for en prinsesse.

GÅR GALT: Et frieri i realityserien «Temptation Island» blir slaktet av seerne. Video: TV 2 Sumo / Rød Løper Vis mer

Var bekymret for dattera

I intervjuet kommer prinsesse Märtha også inn på at før forholdet til Verrett var dronning Sonja bekymret for Märthas singeltilværelse.

- Det hadde gått tre år og jeg hadde ikke hatt en kjæreste. Da jeg fortalte henne at jeg hadde fått kjæreste, og hun spurte hvem det var …, sier hun, og fortsetter:

- Jeg vet ikke om jeg kan si så mye om det, for å være ærlig. Det er veldig sammensatt. Her er i USA er man mer åpne for det. I Norge er det veldig, veldig, ekstremt kontroversielt. Jeg burde være sammen med en administrerende direktør eller en lord av noe slag. Å være med en sjaman, det er veldig ekstremt ute av boksen. Det er vilt.

VAR BEKYMRET: Märtha Louise forklarer at dronning Sonja var bekymret for singeltilværelsen hennes før hun møtte Durek Verrett. Foto: Daryl Henderson / NTB
VAR BEKYMRET: Märtha Louise forklarer at dronning Sonja var bekymret for singeltilværelsen hennes før hun møtte Durek Verrett. Foto: Daryl Henderson / NTB Vis mer

De forteller at Dureks nærmeste familie omfavnet Märtha med en gang, mens det tok lengre tid for kongeparet å gjøre det samme med Verrett.

Dagbladet har vært i kontakt med Märtha Louises manager, Carina Scheele Carlsen, som ikke ønsker å kommentere saken.

Dagbladet har vært i kontakt med kommunikasjonssjef ved Det kongelige hoff, Guri Ofstad Varpe, som opplyser om følgende:

- Kongeparet bestemmer ikke hvem prinsesse Märtha Louise skal gifte seg med. Det er prinsessas eget valg.

- Ville aldri ha sagt det i dag

Torsdag kveld skriver derimot Märtha om intervjuet i et innlegg på Instagram.

- Dette har vært lang ventetid. Vi gjorde dette intervjuet for Vanity Fair sommeren 2019. Vel, det første, mener jeg. For å være ærlig har vi hatt mange, skriver Märtha Louise på Instagram.

Hun forteller at det første intervjuet ble gjort før coronaviruset, og påpeker at hun og Durek har vokst mye siden den gang.

- Det er ting jeg sier i denne artikkelen som jeg aldri ville sagt i dag. Ting som gjør meg klein når jeg ser verden slik den er i dag, men likevel er det viktig å hedre den jeg var da, skriver hun.

Märtha skryter samtidig av Durek.

- Jeg er glad jeg har valgt å utvikle meg med deg. Det er morsommere på den måten, skriver hun videre.

SKAVLAN: Fredrik Skavlan settes ut når vi stiller spørsmål om det omdiskuterte intervjuet han hadde med Märtha Louise og Durek Verrett i fjor. Reporter: Jonas Hammer. Video: Thea Hope/TV 2/Rød Løper Vis mer

Ga Märtha ultimatum

Nyheten om Verretts frieriplaner kommer bare kort tid etter at han åpnet seg om forholdet til prinsessa. Det gjorde han i «Kjærlighetsmønster» sin live-podkast under Tara-Weekend på Vestlia Resort i Geilo.

Verrett brettet ut om at han og Märtha Louise i starten snakket flere timer sammen på telefonen - noe han påpekte han selv ikke er noen stor fan av. Etter hvert som de tilbrakte mer tid sammen, og snakket hyppigere sammen på telefon, forklarte Verrett at han stilte et ultimatum til prinsessa.

- Jeg sa til Märtha at jeg ikke kan gå inn i dette forholdet før jeg har møtt barna hennes, før jeg forstår meg på barna hennes og kommer overens med dem. Fordi jeg tror at når en mann går inn i et forhold med en dame som har allerede har barn, så må man være forpliktet. Du må være der, ikke bare for henne, men for barna også, fortalte han.

NY KJÆRESTE: Kjærligheten smiler igjen for Morten Botten. Nå bekrefter han nytt forhold. Video: Rød Løper Vis mer

På dette skal Märtha, som selv satt i salen, ha svart med at hvis barna hennes ikke forsto seg på Verrett, kunne de ikke gå inn i et forhold. Dermed kom de fram til løsningen om at Märtha Louise skulle ta med seg barna sine til Los Angeles og møte familien til Verrett.

Og det var da Verrett innrømmet at han falt for prinsessa.

- Jeg så på denne fantastiske kvinnen og måten hun elsker barna sine på, og i det øyeblikket visste jeg at jeg kunne elske denne kvinnen. Fordi en kvinne som elsker barna sine, elsker samfunnet sitt. Og når hun elsker alle i samfunnet sitt, vet jeg at hun kan elske meg, fortsatte han.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer