Prins Harry og hertuginne Meghan:

Avslører første Netflix-prosjekt

Harry røper TV-konkurranse.

NY SERIE: Prins Harry og hertuginne Meghan skal lage serie med Netflix. Nå forteller prinsen hva den skal handle om. Foto: Reuters / Phil Noble / NTB
NY SERIE: Prins Harry og hertuginne Meghan skal lage serie med Netflix. Nå forteller prinsen hva den skal handle om. Foto: Reuters / Phil Noble / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I fjor høst ble det kjent at prins Harry (36) og hertuginne Meghan (39) hadde signert en flerårig avtale med strømmegiganten Netflix.

Allerede før avtalen var i boks var det liten tvil om at tilbudene ville komme rennende hertugparets vei. Som kjent trakk de seg tilbake fra sine kongelige plikter i fjor, men mye tyder allerede på at de er sikret økonomisk uten støtte fra Kongehuset.

Men mer om det seinere.

Tirsdag ble nemlig Meghan og Harrys første prosjekt for Netflix avslørt, noe selskapet deres, Archewell Productions, og prins Harry selv avslørte ifølge Hollywood Reporter. Archewell Productions er oppkalt etter parets snart to år gamle sønn, Archie Harrison Mountbatten-Windsor.

FRYKT: Harry og Meghan intervjues av Oprah Winfrey. Harry fryktet gjentakelse av Diana-tragedien. Video: CBS: Vis mer

- Oppløftende historier

I 2014 grunnla prinsen Invictus Games, et arrangement for veteraner som er skadd, men som vil konkurrere innenfor forskjellige sportsgrener. 36-åringen har tidligere avslørt at han hentet inspirasjon fra egne erfaringer fra tida i Afghanistan.

Det er også Invictus Games som nå blir første prosjekt sammen med strømmegiganten.

PRINSENS PROSJEKT: Prins Harry grunnla Invictus Games for sju år siden. Her i forbindelse med konkurransen i 2018. Foto: REX / NTB
PRINSENS PROSJEKT: Prins Harry grunnla Invictus Games for sju år siden. Her i forbindelse med konkurransen i 2018. Foto: REX / NTB Vis mer

- Helt siden aller første Invictus Games tilbake i 2014, har vi visst at hver konkurrent på hver sin eksepsjonelle måte vil bidra til en strøm av motstandsdyktighet og besluttsomhet. Denne serien vil gi lokalsamfunn over hele verden mulighet til å få se de oppløftende historiene til disse konkurrentene på vei til Nederland neste år, forteller prinsen.

Konkurransen skal altså arrangeres i Nederland neste år, og serien vil følge en gruppe tjenestemenn fra hele verden som har fått livet forandret på grunn av skade eller sykdom i tjeneste.

- Som Archewell Productions første serie med Netflix, i samarbeid med Invictus Games Foundation, kunne jeg ikke vært mer spent på reisen framover eller stoltere av Invictus-samfunnet for å stadig inspirere til global helbredelse, menneskelig potensial og fortsatt tjeneste, sier prinsen videre.

Med seg på laget bak serien får Meghan og Harry den Oscar-vinnende duoen Orlando von Einsiedel og Joanna Natasegara.

AFGHANISTAN: Prins Harry snakker åpent ut om sitt Afghanistan-opphold, om forventningene til å bli onkel og om sitt forhold til media. Video: NTB Scanpix Vis mer

Millionavtaler

Og som nevnt over har hertugparet av Sussex trolig nok til salt i grøten. Avtalen med Netflix skal være verdt flere millioner dollar, men de tjener også penger på andre måter.

Da de trakk seg tilbake fra Kongehuset i år, handlet avgjørelsen delvis om at de ønsker å være økonomisk uavhengige - og altså ikke å leve på offentlige midler lenger.

Ifølge den britiske kongehuseksperten Marlene Koenig, livnærte Harry og Meghan seg primært på apanasjen fram til de trakk seg tilbake. En utbetaling som har stått for alt av utgifter til deres offisielle oppgaver, og lønn til assistenter og liknende, ifølge E! News.

I ettertid har det imidlertid kommet fram at paret ikke vil lide noen nød selv når denne er borte. Den tidligere «Suits»-skuespilleren har hatt en solid skuespillerkarriere, mens Harry også står godt i det økonomisk.

VEKKER OPPSIKT: Prins Harry fikk seg en god overraskelse i en iglo under sitt besøk til Bardufoss. Video: NTB Scanpix Vis mer

Ifølge ovennevnte nettsted arvet nemlig Harry og storebror William (38) svimlende 21 millioner pund, eller omtrent 244 millioner norske kroner, da deres mor, prinsesse Diana, gikk bort i 1997.

Diana arvet selv hele fem millioner pund av sin adelige far, som ble delt på midten mellom sønnene etter hennes bortgang. Dette skal ha blitt investert i fond, som har gitt god avkastning.

Men i framtiden vil de også tjene egne penger. Slik får de det til:

Ifølge BBC er både Netflix- og Spotify-avtalene de har inngått verdt millioner av dollar. Tidligere har det faktisk blitt spekulert på at førstnevnte avtale, som vil betale paret for å blant annet lage dokumentarer, filmer og andre programmer, skal være verdt 100 millioner dollar, eller nesten 900 millioner kroner.

SESONGFINALE: TV-stjerne Meghan Markle gjør avkall på yrket som skuespiller når hun gifter seg med Storbritannias prins Harry den 19. mai 2018. Helt på slutten av sesong syv, som går på lufta i USA i disse dager, gifter rollefiguren hennes, Rachel Zane, seg tilsynelatende med sin utkårede, Mike Ross (Patrick J. Adams). Vis mer

Hertuginnen har som kjent også gjort en avtale med Disney, hvor de skal bruke hennes stemme i bytte mot en donasjon til organisasjonen Elephants Without Borders. Dette prosjektet er allerede ute.

I januar i fjor ble det også kjent at selveste Burger King hadde tilbudt prins Harry jobb. På Twitter skrev burgergiganten at han til og med får beholde krona si.

Med andre ord kan de nok le hele veien til banken resten av livet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer