Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Avslører helsedrama i «Farmen»-kulissene: - Ble sendt på legevakta tre ganger

Dennis Vareide forlater gården etter spennende tvekamp og letter på sløret om oppholdet.

SENDT PÅ DØR: Etter en spennende tvekamp, måtte Dennis Vareide pakke baggen og forlate «Farmen»-gården. Nå forteller han om helseproblemene han hadde inne på gården, som ikke ble vist på tv. Foto: Alex Iversen / TV 2
SENDT PÅ DØR: Etter en spennende tvekamp, måtte Dennis Vareide pakke baggen og forlate «Farmen»-gården. Nå forteller han om helseproblemene han hadde inne på gården, som ikke ble vist på tv. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det begynner å spisse seg til på gården i Østfold, der et knippe kjendiser fortsatt konkurrerer om hvem som best kan leve 100 år tilbake i tid. Årets «Farmen kjendis»-sesong har bydd på konflikt, intriger og hemmelige planer, men gårdslivet har også fått flere vennskap til å oppstå.

Det sørget for at kveldens tvekamp ble av den vonde sorten. Stian «Staysman» Thorbjørnsen (35) og Dennis Vareide (27) ble gode venner under innspillingen, men en av dem måtte altså denne gangen takke for seg.

«FARMEN»-NACHSPIEL: Youtube-kjendis Dennis Vareide (27) gir oss de første reaksjonene etter «Farmen»exiten, røper detaljer som ikke kom på tv, Jodel-sniking og en «surrealistisk» rettssak. I studio er også «Farmen»-kompis Stian Sandø (25), som avslører rare tilbud og forespørsler etter tv-oppholdet. Programleder: Miriam Bakkejord / Video: Marie Rø... Vis mer

Øksekast ble valgt som gren, og hele tre runder måtte til for å avgjøre utfallet. Begge fikk nemlig samme antall antall poeng i de to første rundene, til forbauselse fra resten av gjengen - som nærmest beit negler under kampen.

Det var derimot Thorbjørnsen som fikk inn det avgjørende kastet, og dermed sikret seg en uke til på gården.

IKKE BITTER: Dennis Vareide forteller at den beste mannen vant tvekampen, og er ikke bitter over å ha blitt sendt hjem av Thorbjørnsen. De to gutta er fortsatt gode venner i dag. Foto: Alex Iversen / TV 2
IKKE BITTER: Dennis Vareide forteller at den beste mannen vant tvekampen, og er ikke bitter over å ha blitt sendt hjem av Thorbjørnsen. De to gutta er fortsatt gode venner i dag. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Lite dramatisk

- Da Stays traff så himla bra, måtte jeg bare takke for meg. Jeg skjønte at det var mye som skulle til etter det flotte kastet hans, og det var egentlig helt greit. Jeg kunne ikke vinne, sier Vareide til Dagbladet.

Han ser på det som en seier i seg selv at han kom til uke fire i programmet, og hadde i starten ikke regnet med at han skulle komme så langt i den populære realityserien.

- Jeg så egentlig på det som en «challenge» her i livet, og jeg er glad jeg ikke kasta det bort. Jeg ga aldri opp, og lærte utrolig mye om meg selv, sier han og fortsetter:

- Jeg føler også at jeg var meg selv hele tida, og fikk litt rollen som klovn. Det eneste jeg klagde over var været, men det gjorde jo alle sammen når det regnet. Ellers var det andre som klarte å stå for drama helt på egenhånd. Alt i alt er jeg veldig fornøyd med å ryke når det bare er halvannen uke igjen av serien, forteller Youtube-stjerna.

NÆRT: I de to første rundene av øksekastingen fikk begge to samme poengsum. Et tredje kast skulle avgjøre det hele, og konkurransen gikk i Thorbjørnsens favør. Foto: Alex Iversen / TV 2
NÆRT: I de to første rundene av øksekastingen fikk begge to samme poengsum. Et tredje kast skulle avgjøre det hele, og konkurransen gikk i Thorbjørnsens favør. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Avslører helsetrøbbel

Observante seere har kanskje lagt merke til at Vareide ikke var så mye med i uke to av serien. Jo da, han er i bakgrunnen i flere scener, men har nesten ingen scener med vokal. Det er det en grunn til, men det kom ikke med på tv-skjermen.

I tillegg til å ha astma, er nemlig nettkjendisen også allergisk mot dyr. Det byr på problemer når man må inn på en gård 100 år tilbake i tid.

- Jeg kom jo inn på gården med både den ene og den andre allergien, og det gikk fint i starten. Men da vi kom til uke to, begynte jeg å slite skikkelig. Jeg ble tyngre og tyngre i pusten, sov veldig dårlig og hadde det generelt sett ikke veldig bra, forteller han.

ALLERGISK: Det er kanskje ingen lur idé å bo på en gård når man er allergisk mot dyr, men etter flere turer på legevakta skulle det ordne seg for Vareide. Foto: Alex Iversen / TV 2
ALLERGISK: Det er kanskje ingen lur idé å bo på en gård når man er allergisk mot dyr, men etter flere turer på legevakta skulle det ordne seg for Vareide. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Til Dagbladet forteller han at det endte med hele tre turer på legevakta i Halden, som ligger en liten kjøretur unna gården der programmet er spilt inn. Der fikk han tilgang på et pusteapparat som fjernet støv fra halsen hans, slik at han faktisk kunne klare å oppholde seg på gården.

- Hadde jeg ikke fått dratt til legevakta, hadde jeg nok ikke klart å være med så lenge som jeg var. Jeg var egentlig litt redd for å være for lenge borte, for det er noen regler om at man bare kan være borte så og så lenge fra gården før man blir diskvalifisert, sier Vareide.

TRAILER: Prebz og Dennis er Norges største og mest populære YouTube-stjerner. Fredag 11. august gar «Prebz og Dennis the Movie» premiere på norske kinoer. Video: Nordisk Film Distribusjon. Vis mer

Etter besøk nummer tre fikk han medisiner som han kunne ta med seg tilbake til gården. Etter å ha tatt medisinene ble tilstanden til Vareide straks bedre, og han hadde ikke behov for flere turer på legevakta. Selv om programmet skal foregå 100 år tilbake i tid, får deltakerne moderne medisin ved akutt behov for det.

- TV 2 visste om allergien og astmaen fra starten av. De bestilte derfor det støvfjeringsapparatet til meg, men det tok litt tid. Derfor var det ikke på gården fra starten av, og jeg måtte dra ned på legevakta, sier han og ler.

Til Dagbladet kan TV 2 bekrefte at Vareide flere ganger måtte på legevakta.

- Dennis hadde med seg medisiner for allergien sin inn på gården, så vi kjente til tilstanden hans, men etterhvert merket han at de ikke fungerte som de skulle. Derfor ble han tatt til lege. Han var ikke ute av gården lenge ved disse besøkene. Han hadde følge, og hadde ingen fordeler i form av mat eller andre ting underveis, sier presseansvarlig for «Farmen kjendis» Alex Iversen

Vant rettssak

Variede har ikke bare vært i mediene i forbindelse med «Farmen kjendis» den siste måneden. I midten av januar slo Oslo tingrett fast at den 20 år gamle youtuberen brøt loven da han publiserte to videoer med ærekrenkende påstander om Vareide.

20-åringen ble dømt til å betale 140 000 kroner i oppreisning og saksutgifter. Samme dag som dommen falt sa mannen til Dagbladet at han kom til å la videoene ligge på nett.

ROMANTISK: Vareide er sammen med Katrine Rikoll. Hun var med Youtube-stjerna på Se og Hørs kjendisgalla på Grand hotel tidligere i januar. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
ROMANTISK: Vareide er sammen med Katrine Rikoll. Hun var med Youtube-stjerna på Se og Hørs kjendisgalla på Grand hotel tidligere i januar. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

Youtube har imidlertid gått inn og fjernet videoene selv, i tråd med deres retningslinjer. Rettssaken ble omtalt av flere store medier i hele landet, og flere har sagt at de mener den er viktig og toneangivende i dagens medielandskap.

Det er derimot ikke det eneste Youtube-relaterte han har skapt overskrifter med. Han og makker Preben Fjell kunngjorde tidligere denne måneden at de nå er ferdig med den populære kanalen «Prebz og Dennis». Videoene slettes ikke, men kanalen blir inaktiv.

Beslutningen ble tatt i fellesskap allerede i november, og nå skal gutta videre til andre prosjekter. Ett av dem har for Vareide vært å debutere som forfatter, noe han gjorde med «Kongen av gutterommet». Boka fikk treningkast tre av Dagbladets anmelder.

«Som selvbiografi er dette en bok for den ivrigste fansen, de som drømmer om en Youtube-karriere selv, og som jakter på tips overalt. For oss andre blir den fort trøttende lesning», skrev anmelder Marie Kleve om debuten.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!