Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Rod Stewart:

Avslører hemmelig kreftsykdom

Rockestjerna ble diagnostisert med prostatakreft i 2016.

KREFT: Rod Stewart har siden februar 2016 blitt behandlet for prostatakreft. Nå er han frisk, og deler sine erfaringer. Foto: NTB Scanpix
KREFT: Rod Stewart har siden februar 2016 blitt behandlet for prostatakreft. Nå er han frisk, og deler sine erfaringer. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Rockestjerna Rod Stewart (74) har de siste tre åra kjempet mot prostatakreft i all hemmelighet. Det avslørte han under veldedigarrangementet Prostate Project, som har som formål å øke bevissthet og kunnskap rundt nettopp prostatakreft.

Nyheten om Stewarts hittil ukjente kreftsykdom er blitt omtalt av en rekke medier, deriblant Sky News.

Stewart ble diagnostisert i februar 2016, etter en rutinesjekk hos legen. I og med at 74-åringen drar til legen regelmessig, ble kreften oppdaget tidlig. Siden juli i år har han vært på bedringens vei, og nå oppfordrer stjerna andre til å sjekke seg.

- Folkens, dere må virkelig dra til legen. En finger opp i rumpa, ingen skade skjedd. Jeg er frisk nå, rett og slett fordi jeg oppdaget det tidlig, sa Stewart under veldedighetsarrangementet.

Saken fortsetter under.

- Jeg har vært glad

Kreftsykdommen har altså Stewart holdt hemmelig i hele tre år. Fra scenen fortalte han at han følte dette var det rette tidspunktet å dele sin historie. Positiv innstilling og mye smiling har ifølge ham selv hjulpet ham gjennom behandlingen.

- Hvis du er positiv, jobber gjennom det og beholder et smil om munnen ... Jeg har jobbet i to år nå, og jeg har vært glad.

Saken fortsetter nedenfor.

ROCKESTJERNE: Rod Stewart har hatt stor suksess med sin karakteristiske og lett gjenkjennelige hese stemme. Her avbildet på Wembley Stadium i 1986. Foto: NTB Scanpix
ROCKESTJERNE: Rod Stewart har hatt stor suksess med sin karakteristiske og lett gjenkjennelige hese stemme. Her avbildet på Wembley Stadium i 1986. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Stewart har også tidligere opplevd helseutfordringer, da han i 2000 fjernet en vondarta utvekst på skjoldbruskkjertelen.

Den gang fryktet han å miste sangstemmen, og ble fortalt at han ville være friskmeldt innen seks måneder. Det tok imidlertid noe lenger før han var tilbake på scenen, men han ble helt frisk.

Utbredt sykdom

Sky News skriver at er prostatakreft blant de mest utbredte kreftformene i England, der 40 000 menn blir diagnostisert årlig.

Ifølge Norsk Helseinformatikk (NHI) kan prostatakreft enkelt sett deles inn i to ulike typer: En aggressiv type og en form som utvikler seg langsomt. Sistnevnte dør de færreste av. Typiske symptomer på prostatakreft er vannlatingsbesvær, tretthet, vekttap og blod i urinen.

Sjansene for å få prostatakreft øker med alderen, og de fleste som blir diagnostisert er 50 år eller eldre. I og med at kreften utvikler seg sakte, kan man leve i årevis uten symptomer. Derfor er det også viktig å få diagnosen gitt tidlig.

Saken fortsetter under bildet.

PÅ SCENEN: Rod Stewart har ikke vist noen tegn til sykdommen, og opptrådt som vanlig. Her er han på scenen i juni 2017, et drøyt år etter at han fikk diagnosen. Foto: NTB Scanpix
PÅ SCENEN: Rod Stewart har ikke vist noen tegn til sykdommen, og opptrådt som vanlig. Her er han på scenen i juni 2017, et drøyt år etter at han fikk diagnosen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ifølge Lommelegen har prostatakreft generelt en veldig god prognose, med lav dødelighet. Også her til lands er denne typen kreft den hyppigste formen, og om lag 4700 menn får påvist prostatakreft i Norge årlig. Til tross for dette er de som får prostatakreft på topp tre blant de som lever lengst etter diagnose. De fleste menn dør med prostatakreft, ikke av det.

- Må forberede meg

Stewart er gift med tv-personligheten Penny Lancaster (48), og sammen har de sønnene Alastair (13) og Aiden (8). Fra tidligere forhold har stjerna ytterligere seks barn, og er med det åttebarnsfar.

Saken fortsetter nedenfor.

MANN OG KONE: 26 år skiller Rod Stewart og kona Penny Lancaster, som har to barn sammen. Foto: NTB Scanpix
MANN OG KONE: 26 år skiller Rod Stewart og kona Penny Lancaster, som har to barn sammen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ekteparet har altså en aldersforskjell på hele 26, år, noe Lancaster tidligere har gitt utrykk for at bekymrer henne fra tid til annen. I talkshowet «Loose Women», der hun er blant kvinnene i panelet, har hun tidligere snakket ut om aldersforskjellen.

- Rod er i 70-åra, og vi har en stor familie hjemme. Livet mitt er basert rundt familien, og til tider tenker jeg at når jeg er på Rods alder, vil jeg ikke ha ektemannen min - og barna vil være voksne. Jeg må forberede meg, har hun sagt i programmet, ifølge Daily Mail.

BARNEKREFT: I et innlegg på Facebook deler en mor et bilde av sønnen og storesøster Aubrey (5), som står ved hans side mens han lener seg over toalettet. Video: CNN Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media