Ulrikke Brandstorp:

Avslører hemmelige «Maskorama»-detaljer

Letter på sløret om hvordan hun lurte «hele» Norge.

VANT: Ulrikke Brandstorp vant første sesong av Maskorama i 2020. Foto: Kristin Svorte
VANT: Ulrikke Brandstorp vant første sesong av Maskorama i 2020. Foto: Kristin Svorte Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag hadde den tredje sesongen av «Maskorama» premiere på NRK. Til stede som gjestedommer var Ulrikke Brandstorp (27), som vant den aller første sesongen av den populære konkurransen i 2020.

Nå letter «Trollet» på sløret, og kan avsløre hemmelige detaljer fra bak kulissene under innspillingen.

VINNEREN: Trollet ble til slutt vinneren av «Maskorama», og måtte ta av seg maska. Video: NRK Vis mer

I den nyeste episoden av podkasten «Casa The Kaos», som Brandstorp leder sammen med manageren Christoffer Gunnestad, kan duoen blant annet fortelle at de aldri var med de andre deltakerne, og at de aldri fikk vite hvem hverandre var.

- Det sykeste er jo at i løpet av hele produksjonen så vi ikke de andre deltakerne en eneste gang, foruten om da de var i kostyme. Ikke tildekt i kappene alle måtte gå med engang, sier Gunnestad.

SKJULT: Slik måtte Gunnestad (t.v.) og Brandstorp (t.h) gå kledd når kostymet ikke var på. Foto: Fremantle
SKJULT: Slik måtte Gunnestad (t.v.) og Brandstorp (t.h) gå kledd når kostymet ikke var på. Foto: Fremantle Vis mer

Videre kan de røpe at hver deltaker hadde egen do bak scenen.

Brandstorp spekulerer på om det var for å sikre at deltakerne ikke kunne legge igjen hint til hverandre, framfor coronarestriksjoner som preget landet på den tida.

SJOKK: Vi avslører for Helene Spilling at hennes samboer, Birgit Skarstein, var med i «Maskorama». Reporter: Maria Ludvigsen. Video: Nora Skavhaug Vis mer

For selv bak scenen var det så strengt at til og med Bluetooth måtte være avskrudd for å sikre anonymitet, og man måtte bruke notatblokker for å prate.

Brukte walkietalkie

Hver deltaker hadde sin egen deltakeransvarlig som bare visste hvem sin utvalgte var. De bruke walkietalkie, for å forsikre seg om at kysten var klar, før deltakerne kunne bevege seg ut av rommet sitt.

- Så hvis jeg skulle på do, måtte deltakeransvarlig si: «Trollet må på do, er gangen ledig?», for de brukte aldri vanlige navn så klart.

NORDMENN: Disse to nordmennene skjulte seg bak "Spelmannen" som vant svenske Maskorama. Video: TV4 Vis mer

Til Dagbladet kan manageren røpe alt de gjorde for å lure de ivrige TV-seerne:

- Etter premieren kjørte vi rett opp til hytta til Ulrikke for å late som vi var der hele helga. En annen helg fikk vi det til å se ut som at vi så på «Skal Vi Danse» hjemme hos Ulrikke i stedet for å være på «Maskorama»-arenaen.

Men det er spesielt ett øyeblikk som fikk folk til å sperre opp øynene.

På finaledagen delte nemlig den tidligere Melodi Grand Prix-vinneren en video på Instagram hvor hun danset med «Trollet».

I podkasten røper 27-åringen nå detaljene rundt hvordan de greide å lure «hele» Norge.

FORLOVET: Alt gikk ikke på skinner da kjæresten til Ulrikke Brandstorp skulle fri. Reporter: Celina Morken. Video: Luna Lea Vis mer

- Vi satt et kamera på stativ og så danset jeg litt foran det. Så løp jeg og skiftet til «Trollet» mens kameraet fortsatt filmet. Etterpå klipte Christoffer denne videoen sammen på telefonen sin.

På grunn av pandemien, kunne ikke Gunnestad ta på seg kostymet. Da ville drakta nemlig havnet i en 72-timer lang karantene.

Søsknene visste ingenting

- Hva var det mest utfordrende med deltakelsen?

- Jeg er så dårlig på å lyve. Så det var veldig utfordrende å sitte i intervjuer på for eksempel «God Morgen Norge» og lyve om at jeg ikke var med, eller å holde alt dette skjult for familien, forteller Brandstorp til Dagbladet.

RØPER DETALJER: Ulrikke Brandstorp har hatt et aktivt år, og mer skal det bli, for drømmebryllupet er ikke gratis. Nå avslører hun hvor bryllupet skal stå. Reporter: Thea Hope. Video: Celina Morken /Rød Løper Vis mer

For det var nemlig bare en håndfull personer som visste om deltakelsen i forkant. Ikke engang søsknene fikk vite at det var hun som skjulte seg bak det gullbelagte lykketrollet.

Men til tross for det ekstreme hemmeligholdet, gikk innspillingen bra, forteller «Mamma Mia»-skuespilleren.

DUO: Brandstorp (bak) var en av få deltakere som hadde med seg noen under innspillingen. Foto: Fremantle.
DUO: Brandstorp (bak) var en av få deltakere som hadde med seg noen under innspillingen. Foto: Fremantle. Vis mer

- Jeg tror vi klarte å holde maska godt. Det var jo mange som gjettet på at det kunne være meg, men det er jo det fine med «Maskorama» - du vet aldri før den maska faller.

- Jeg håper det kommer en all-stars sesong om noen år, for jeg har lyst til å gjøre dette igjen, ler Ulrikke avslutningsvis.

Maskorama Les alle sakene her Foto: NRK

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer