Halyna Hutchins:

Avslører hennes siste ord

Filmfotografen ble skutt og drept av skuespiller Alec Baldwin.

DØD: Halyna Hutchins ble skutt og drept under en filminnspilling. Nå avslører Los Angeles Times hennes siste ord. Foto: Instagram
DØD: Halyna Hutchins ble skutt og drept under en filminnspilling. Nå avslører Los Angeles Times hennes siste ord. Foto: Instagram Vis mer
Publisert

Halvannen uke har gått siden filmfotograf Halyna Hutchins (42) mistet livet under innspillingen av filmen «Rust». Det skjedde etter at skuespiller Alec Baldwin (63) avfyrte et rekvisittvåpen som traff 42-åringen i brystet.

Hun ble fraktet til sykehus, men livet sto ikke til å redde. Filmens regissør, Joel Souza, ble også truffet, og fikk akuttbehandling på sykehuset. Han overlevde skuddet.

I ukene etter har det kommet fram en rekke detaljer om hendelsen. Nå, i en lengre sak, avslører også storavisa Los Angeles Times filmfotografens siste ord før hun døde.

UTTALELSE: Den kjente skuespilleren Alec Baldwin bryter tausheten etter skuddulykken som kostet filmfotograf Halyna Hutchins livet. Vis mer

- Det svir!

Opplysningene kommer fram i 14 intervjuer avisa har gjort med personer som var til stede under den tragiske hendelsen. Kort tid før tragedien var et faktum, hadde Baldwin øvd seg på scenen.

- Så jeg antar at jeg skal ta ut denne, trekke den og så «pang», skal han ha sagt bare sekunder før han fyrte av.

Våpenet, som skulle være ladet med falsk ammunisjon, skulle egentlig være trygt å bruke.

- Hva faen var det? Det svir!, skal regissør Joel Souza ha ropt kort tid etter at skuddet var avfyrt. Han var som nevnt en av to som ble truffet.

Baldwin skal umiddelbart ha lagt ned våpenet og ropt «Hva faen skjedde nå?».

SKUTT: Rekvisitøren på filmsettet ringer nødnummeret etter skuespiller Alec Baldwin avfyrte et skudd som traff to mennesker. Video: AP / Dagbladet Vis mer

Siste ord

Ifølge avisa tok det ikke lang tid før de innså hva som faktisk hadde skjedd, og de ropte umiddelbart på medisinsk hjelp.

Sekundene før hadde 42 år gamle Hutchins ramlet bakover, og lå i armene til en av elektrikerne på filmsettet mens blod pumpet ut av brystet hennes.

- Nei, det var ikke bra. Det var ikke bra i det hele tatt, skal Hutchins ha sagt til en lydmann.

Noen timer seinere ble hun erklært død som følge av skuddet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer